Ești pasionat de IT? iTEC te provoacă să dovedeşti ce poţi!

Ești pasionat de IT? iTEC te provoacă să dovedeşti ce poţi!

Ești pasionat de IT? Vrei să dobândești mai multe cunoștințe și să intri în contact cu firme de renume din acest domeniu? iTEC te invită la Timişoara în weekendul 8 - 10 decembrie să dovedeşti IT-istul din tine! Anul acesta, ideea ta se poate număra printre cele câştigătoare.

Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) revine și anul acesta cu cea de-a XI-a ediție a concursului IT Engineering Contest, pe scurt iTEC. Liga AC (www.ligaac.ro) este o organizație studențească ce reprezintă interesele studenților din
Facultatea de Automatică și Calculatoare, ce animă viața socială și culturală a acestora.

Înființată în anul 1990, Liga AC s-a dezvoltat de la an la an tot mai mult. iTEC este un concurs dedicat atât studenților, cât și elevilor pasionați de domeniul IT. Ajuns în iarna anului 2017 la ediția cu numărul 11, concursul reunește în fiecare an peste 200 de participanți, aducând în contact mediul academic cu cel economic din acest domeniu prin intermediul companiilor partenere. Anul acesta, concursul va avea loc în perioada 8 - 10 decembrie.

Concursul se desfășoară sub forma a șase probe: Algoritmică, Embedded Development, Game  Development, Graphic Design, Mobile Development și Web Development. Dintre acestea, două sunt de tip concurs: probele de Algoritmică şi Graphic Design, iar celelalte patru se desfăşoară în decursul a aproximativ 48 de ore, de genul hackaton.

● Proba de Algoritmică s-a desfășurat, până la ediția 2015, sub forma unei probe de programare, destinată exclusiv elevilor, fiind extinsă ulterior și către studenții din facultățile de profil. Participanții primesc spre rezolvare 2-3 subiecte și au la dispoziție 2 ore, recomandat fiind ca aceștia să dețină cunoștințe de programare asemeni celor învăţate în clasele 11-12, respectiv în facultate, subiectele fiind diferențiate pe categoriile elevi și studenți.

● Proba de Embedded Development este una destinată în principal studenților, în cadrul căreia aceștia vor trebui să dezvolte, în decurs de aproximativ 48 de ore, un sistem cu funcționalitate diversificată, bazat pe microcontrollere.

● Proba de Game Development este noutatea ediţiei numărul XI. Aceasta îşi propune să testeze creativitatea, pasiunea şi cunoştinţele participanţilor în legătură cu dezvoltarea jocurilor. Vor fi punctate atât ideea jocului, cât și calitatea implementării acesteia. Jocurile pot fi destinate oricărei platforme, 2D sau 3D, însă atât partea de development, cât și demo-ul prezentat juriului vor fi pe device-urile participanților.

● Proba de Graphic Design constă în realizarea unei identități vizuale și a unor materiale bazate pe aceasta, în decurs de câteva ore, pe o temă propusă de compania parteneră. Proba va viza atât creativitatea participanților, cât și abilitățile lor de a utiliza diverse unelte de design grafic (de exemplu pachetul Adobe).

● Proba de Mobile Development constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform cerințelor conținute în subiectele furnizate de către organizatori. Participanților li se dă ocazia să găsească soluții pentru probleme reale și actuale. Este încurajată inițiativa și originalitatea, astfel încât respectarea anumitor cerințe nu limitează acest lucru, ci îi Comunicat de presă Noiembrie 2017 ajută pe participanți să se concentreze pe metodele și calitatea implementării, nu pe concept.

● Proba de Web Development constă în realizarea unei aplicații web în decurs de aproximativ 48 de ore, pe o temă propusă de către organizator, aplicația reprezentând un software client-server, în care clientul (interfața cu utilizatorul) rulează în browserul web. În funcție de cerință, participanții vor trebui să dezvolte atât părți de client-side, cât și server-side. Participanții trebuie să aibă atât cunoştinţe de web design, cât şi de web development.

Înscrierile se fac pe site-ul https://itec.ligaac.ro/ până pe data de 27 noiembrie. De asemenea, pentru participanții din afara Timișoarei se asigură masa și cazarea.

Mai multe informații despre proiect se găsesc pe site-ul https://itec.ligaac.ro/ sau pe pagina de facebook www.facebook.com/it.engineering.contest/, unde echipa de organizare îți stă la dispoziție pentru întrebări și detalii suplimentare.

Studenți și elevi din toată țara, sunteţi aşteptaţi, în număr cât mai mare, la Timişoara, în 8 - 10 decembrie!

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
23

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
16

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
32

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...