Elevii botoşăneni ajutaţi de stat să îşi cumpere calculatoare

Elevii botoşăneni ajutaţi de stat să îşi cumpere calculatoare

Elevii din judeţul Botoşani care provin din familii cu venituri modeste vor primi şi în acest an ajutor financiar pentru a-şi cumpăra un calculator, în cadrul programului Euro 200.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean termenul limită de depune a solicitărilor la secretariatele unităţilor de învăţământ este 21 aprilie.

Beneficiarii acestui program sunt elevii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maxim 150 de lei pe membru de familie. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

“Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei”, a precizat Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al IŞJ Botoşani.

Anul trecut au beneficiat de ajutor financiar în cadrul acestui program un număr de 600 de elevi botoşăneni. Suma acordată pentru fiecare elev este de 200 de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta