Educaţie pentru diversitate prin integrarea modelelor europene la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoșani

Educaţie pentru diversitate prin integrarea modelelor europene la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoșani

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoșani derulează, în perioada 1.06. 2019 – 31.12.2020, proiectul de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare "Educaţie pentru diversitate prin integrarea modelelor europene". Proiectul se desfăşoară în cadrul programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Pornind de la realitatea că în ultimii ani s-a accentuat caracterul neomogen al provenienţei elevilor colegiului, din punctul de vedere al mediului socio-economic, proiectul, elaborat de către profesorii Loredana Ciobanu şi Marilena Popescu, are drept scop creşterea calităţii serviciilor educaţionale oferite de această instituţie şcolară prin identificarea, aplicarea şi dezvoltarea celor mai adecvate practici de abordare a nevoilor diversităţii elevilor săi.

În acest sens, 11 profesori ai colegiului au oportunitatea de a participa la stagii de formare în Croaţia, Spania şi Grecia, contribuind, prin valorificarea, atât la nivel individual, cât şi instituţional, a experienţei europene de învăţare, la realizarea obiectivelor proiectului, obiective ce vizează: accentuarea caracterulului inovator al abordării didactice, concretizată în utilizarea unor strategii moderne de predare-învăţare-evaluare, bazate pe noi metode de motivare a elevilor, care permit valorificarea potenţialului fiecărui elev, indiferent de mediul de provenienţă; diversificarea modalităţilor şi instrumentelor necesare construirii unei relaţii pozitive cu elevii ce provin din medii defavorizate şi cu membrii familiilor acestora; iniţierea şi derularea unor activităţi extraşcolare de încurajare a incluziunii, bazate pe metode ale educaţiei nonformale.
Iniţatorii îşi exprimă convingerea că proiectul, prin rezultatele sale, va constitui un exemplu de bună practică pentru alte unităţi şcolare/colegii teoretice, în ce priveşte încurajarea incluziunii şi abordarea diversităţii. (Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul a alocat 2,1 milioane de lei pentru podurile și podețele afectate de inundații din Botoșani

astăzi, 11:51
30

Guvernul a hotărât ieri alocarea sumei de 2.183.000 lei din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru refacerea unor poduri...

Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

astăzi, 10:50
117

O anchetă de presă pornită în urmă cu mai mulți ani, a ajuns în aceste zile să aibă recunoaștere oficială din partea reprezentanților statului român.Vorbim de “du...

Despre minciuna care stă cu noi la masă

astăzi, 10:09
76

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Societatea românească e clădită pe un număr de minciuni fondatoare. Nu vorbesc despre statul român, despre națiunea română,...