Doliu în comunitatea armeană din Botoșani. S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Municipiului!

Cea mai mare parte a activitatii de pedagog (30 de ani) a desfasurat-o in cadrul Liceului "A.T. Laurian" Botosani, unde a fost si director adjunct. Intreaga sa viata a fost calauzita de simtul datoriei, al modestiei si credinta in Dumnezeu.

Doliu în comunitatea armeană din Botoșani. S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Municipiului!

Comunitatea armeana din Botosani anunta incetarea din viata a celui ce a fost Profesor Stefan Iovaneseanu. Nascut in Basarabia la 20.06.1921, a terminat studiile primare si  liceale la Chisinau.

Licentiat al Institutului Pedagogic de limbi straine Bucuresti, sectia rusa-romana, a servit invatamantul romanesc intre anii 1945-1982. Cea mai mare parte a activitatii de pedagog (30 de ani) a desfasurat-o in cadrul Liceului "A.T. Laurian" Botosani, unde a fost si director adjunct intre anii 1969-1975.

A participat pe front intre anii 1942-1944 cu gradul de sublocotenet, fiind decorat cu medaliile "Eliberarea de sub jugul fascist" si "Crucea Comemorativa al celui de-al Doilea Razboi Mondial".

I s-a conferit titlul de cetatean de Onoare al orasului Botosani.

Din anul 1992 a fost ales Presedinte al Comunitatii Armene din Botosani pana in 2008.

A editat in anul 2001, in colaborare cu prof. Gheorghe Median, cartea "Armenii in istoria si viata orasului Botosani", cea mai completa monografie a armenilor botosaneni.

Intreaga sa viata a fost calauzita de simtul datoriei, al modestiei si credinta in Dumnezeu.

DUMNEZEU SA-L IERTE!
 

(Cristian Lazarovici)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

astăzi, 09:59
27

În intervalul 15 - 24 martie, polițiștii locali au continuat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile pe domeniul public al municipiului Botoșani și a c...

Megalaboratorul din "Ţara lui Andrei" al laurienilor e aproape gata

astăzi, 09:31
67

Proiectul RO-SMART din "Ţara lui Andrei" câştigat de Colegiul Naţional "A.T.Laurian" prinde contur pe zi ce trece. Laboratorul este aproape de forma finală, iar...

Comunicat - Lucian Trufin: "Măsuri concrete și fonduri europene pentru prevenirea pestei porcine africane"

astăzi, 09:29
41

Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României atrage atenția fermierilor, dar și autorităților publice implicate în combaterea și prevenirea Pestei Porci...