Doliu în comunitatea armeană din Botoșani. S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Municipiului!

Cea mai mare parte a activitatii de pedagog (30 de ani) a desfasurat-o in cadrul Liceului "A.T. Laurian" Botosani, unde a fost si director adjunct. Intreaga sa viata a fost calauzita de simtul datoriei, al modestiei si credinta in Dumnezeu.

Doliu în comunitatea armeană din Botoșani. S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Municipiului!

Comunitatea armeana din Botosani anunta incetarea din viata a celui ce a fost Profesor Stefan Iovaneseanu. Nascut in Basarabia la 20.06.1921, a terminat studiile primare si  liceale la Chisinau.

Licentiat al Institutului Pedagogic de limbi straine Bucuresti, sectia rusa-romana, a servit invatamantul romanesc intre anii 1945-1982. Cea mai mare parte a activitatii de pedagog (30 de ani) a desfasurat-o in cadrul Liceului "A.T. Laurian" Botosani, unde a fost si director adjunct intre anii 1969-1975.

A participat pe front intre anii 1942-1944 cu gradul de sublocotenet, fiind decorat cu medaliile "Eliberarea de sub jugul fascist" si "Crucea Comemorativa al celui de-al Doilea Razboi Mondial".

I s-a conferit titlul de cetatean de Onoare al orasului Botosani.

Din anul 1992 a fost ales Presedinte al Comunitatii Armene din Botosani pana in 2008.

A editat in anul 2001, in colaborare cu prof. Gheorghe Median, cartea "Armenii in istoria si viata orasului Botosani", cea mai completa monografie a armenilor botosaneni.

Intreaga sa viata a fost calauzita de simtul datoriei, al modestiei si credinta in Dumnezeu.

DUMNEZEU SA-L IERTE!
 

(Cristian Lazarovici)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
59

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...