Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Doi studenți din Botoșani vor beneficia de un stagiu de practică în Canada, oferit de către profesorul și microbiologul Vania Atudorei. Internshipment-ul este asigurat prin intermediul Asociației Române de Quebec, fondată de doctorul botoșănean.

Tinerii cu performanțe în educație cărora le este dedicată bursa, sunt Octav Halici, student la Științe Politice în București, aflat în fruntea clasamentului Olimpiadei Internaționale de Franceză, și Tudor Lăzăruc, student la Medicină, multipremiat în muzică. Dintre aceștia, cel din urmă va susține un concert în Canada, cu prilejul Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Canada, pe care profesorul din diaspora le-a consolidat.

Noi aducem în fiecare an elevi și studenți din Botoșani, pentru a-i motiva să facă o practică de vară în domeniul lor de activitate și să facă un schimb de experiență. Văzând cum merg lucrurile în Canada, sigur vor încerca să schimbe multe lucruri în bine în România”, a declarat Vania Atudorei, reputat microbiolog, diplomat și activist.

Amintim că profesorul Atudorei este cel care a fondat două biserici ortodoxe pentru comunitatea română din Quebec, în orașul Laval, municipiu înfrățit cu Botoșani prin eforturile doctorului. Totodată, Vania Atudorei este expert al Organizației Națiunilor Unite și al Băncii Mondiale pentru țări din Africa.

 

Spune-ne opinia ta