Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Doi studenți din Botoșani vor beneficia de un stagiu de practică în Canada, oferit de către profesorul și microbiologul Vania Atudorei. Internshipment-ul este asigurat prin intermediul Asociației Române de Quebec, fondată de doctorul botoșănean.

Tinerii cu performanțe în educație cărora le este dedicată bursa, sunt Octav Halici, student la Științe Politice în București, aflat în fruntea clasamentului Olimpiadei Internaționale de Franceză, și Tudor Lăzăruc, student la Medicină, multipremiat în muzică. Dintre aceștia, cel din urmă va susține un concert în Canada, cu prilejul Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Canada, pe care profesorul din diaspora le-a consolidat.

Noi aducem în fiecare an elevi și studenți din Botoșani, pentru a-i motiva să facă o practică de vară în domeniul lor de activitate și să facă un schimb de experiență. Văzând cum merg lucrurile în Canada, sigur vor încerca să schimbe multe lucruri în bine în România”, a declarat Vania Atudorei, reputat microbiolog, diplomat și activist.

Amintim că profesorul Atudorei este cel care a fondat două biserici ortodoxe pentru comunitatea română din Quebec, în orașul Laval, municipiu înfrățit cu Botoșani prin eforturile doctorului. Totodată, Vania Atudorei este expert al Organizației Națiunilor Unite și al Băncii Mondiale pentru țări din Africa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

O monodramă și o actriță scriu istorie pentru Botoșani, de pe scena Teatrului Național din Mongolia

Vineri, 13 Septembrie 2019
971

În premieră pentru istoria teatrului botoșănean, o piesă din palmaresul acestuia este așteptată în Mongolia, pe scena Centrului de Monodrame din Ulan Bator, capitala statului asiatic...

Panică la Spitalul Județean din Botoșani: un pacient a venit la Cardiologie cu pistol și briceag (VIDEO)

Miercuri, 11 Septembrie 2019
1891

Miercuri dimineață Poliția a fost anunțată prin apel la 112, cu privire la faptul că asupra unui bărbat de 70 ani, internat pe secția de Cardiologie a Spitalului Județean &bdqu...

Consiliul Județean a pasat vina privind eșecul celei de a doua licitații pentru drumul strategic. Constructorii îl contrazic!

Miercuri, 11 Septembrie 2019
1218

Președintele temporar al Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a declinat orice responsabilitate a instituției în ceea ce privește cel de al doilea eșec al procedurii de licitație a...