Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Doi studenți din Botoșani vor beneficia de un stagiu de practică în Canada, oferit de către profesorul și microbiologul Vania Atudorei. Internshipment-ul este asigurat prin intermediul Asociației Române de Quebec, fondată de doctorul botoșănean.

Tinerii cu performanțe în educație cărora le este dedicată bursa, sunt Octav Halici, student la Științe Politice în București, aflat în fruntea clasamentului Olimpiadei Internaționale de Franceză, și Tudor Lăzăruc, student la Medicină, multipremiat în muzică. Dintre aceștia, cel din urmă va susține un concert în Canada, cu prilejul Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Canada, pe care profesorul din diaspora le-a consolidat.

Noi aducem în fiecare an elevi și studenți din Botoșani, pentru a-i motiva să facă o practică de vară în domeniul lor de activitate și să facă un schimb de experiență. Văzând cum merg lucrurile în Canada, sigur vor încerca să schimbe multe lucruri în bine în România”, a declarat Vania Atudorei, reputat microbiolog, diplomat și activist.

Amintim că profesorul Atudorei este cel care a fondat două biserici ortodoxe pentru comunitatea română din Quebec, în orașul Laval, municipiu înfrățit cu Botoșani prin eforturile doctorului. Totodată, Vania Atudorei este expert al Organizației Națiunilor Unite și al Băncii Mondiale pentru țări din Africa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Război pe tema diminuării subvenției alocate Parcului de la Cornișa

Vineri, 21 Februarie 2020
826

Ca urmare a aprobării proiectului de buget local pentru anul 2020 al municipiului Botoșani cu amendamentele inițiate de către viceprimarul Cosmin Andrei, subvenția către Parcul de agrement de la...

Scandal de proporții la o școală din județ. Mizeria și șobolanii ar fi motivele pentru care părinții au inițiat o grevă. Conducerea: „Cred că a pus intenționat șobolanul acolo, ca să ajungă la Acces Direct”

Vineri, 21 Februarie 2020
4790

O școală din județul Botoșani se află în centrul unui adevărat scandal. Părinții elevilor de clasa a patra nu își mai lasă copiii să meargă la ore. În vreme ce un părint...

Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Vineri, 21 Februarie 2020
1421

Consiliul de Administrație al SC Nova Apserv SA din Botoșani, societate aflată parțial în subordinea Consiliului Municipal, are un nou administrator. Este vorba despre trezorierul organizaț...