Din toamnă, începerea școlii depinde numai de noi! Ce presupun cele trei scenarii pentru noul an școlar

Din toamnă, începerea școlii depinde numai de noi! Ce presupun cele trei scenarii pentru noul an școlar

Începerea școlii din acest an 2020 – 2021 dar și modul în care se vor desfășura orele copiilor noștri se pare că depinde numai și numai de noi. Cel puțin asta s-a înțeles din declarația  președintelui care a anunțat că deciziile vor fi luate la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost deja analizate de autorități.

Este vorba de un scenariu numit roșu, apoi galben și verde. Deci începerea școlii depinde de fapt de situația epidemiologică și de modul în care populația înțelege să se implice sau nu în stoparea epidemiei de Covid-19.

Scenariul verde - Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. Județul Botoșani se află în acest scenariu, ceea ce înseamnă că elevii din județ vor putea merge fizic la şcoală, iar acest lucru este obligatoriu, nu opțional.

Scenariul galben - cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roșu - Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Excepție făcând Scenariul roșu, programul elevilor la şcoală va fi unul normal, cu ora de curs de 45 sau 50 de minute, dar se ia în calcul realizarea circuitelor în cadrul unităţilor de învăţământ la venirea copiilor, după modelul aplicat la examenele naţionale.

 

Spune-ne opinia ta