De la 1 octombrie, Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni derulează un nou proiect Erasmus+

De la 1 octombrie, Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni derulează un nou proiect Erasmus+

Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni a anunțat că în perioada 1 octombrie 2019 - 30 septembrie 2021 derulează un nou proiect Erasmus +, de data aceasta primul pentru această școală, și care este coordonat de directorul unității școlare, profesorul Teodora Grapan.               

Titlul proiectului este “The past-an evolved gateway to the future” (Trecutul - o poartă evoluată spre viitor), iar în cadrul acțiunilor sunt implicate nu mai puțin de patru țări partenere: România, Turcia, cu două regiuni- Adana și Antalya, apoi Macedonia și Bulgaria.

Programul Erasmus+, Acțiunea-cheie KA 2– Parteneriat strategic în domeniile educației, formării și tineretului, are un buget de peste 130 de mii de euro, iar obiectivul general al proiectului este “Stabilirea relațiilor de colaborare între țările partenere prin intermediul schimbului intercultural”.

Proiectul se adresează cadrelor didactice și elevilor din Școala Gimnazială nr. 1 Dobârceni și are ca rezultate principale redescoperirea elementelor culturii tradiționale ca expresie a creativității, precum și sprijinirea elevilor cu risc de abandon și absenteism în activități care să le îmbunătățească abilitățile.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+. 

 

Spune-ne opinia ta