De la 1 octombrie, Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni derulează un nou proiect Erasmus+

De la 1 octombrie, Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni derulează un nou proiect Erasmus+

Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni a anunțat că în perioada 1 octombrie 2019 - 30 septembrie 2021 derulează un nou proiect Erasmus +, de data aceasta primul pentru această școală, și care este coordonat de directorul unității școlare, profesorul Teodora Grapan.               

Titlul proiectului este “The past-an evolved gateway to the future” (Trecutul - o poartă evoluată spre viitor), iar în cadrul acțiunilor sunt implicate nu mai puțin de patru țări partenere: România, Turcia, cu două regiuni- Adana și Antalya, apoi Macedonia și Bulgaria.

Programul Erasmus+, Acțiunea-cheie KA 2– Parteneriat strategic în domeniile educației, formării și tineretului, are un buget de peste 130 de mii de euro, iar obiectivul general al proiectului este “Stabilirea relațiilor de colaborare între țările partenere prin intermediul schimbului intercultural”.

Proiectul se adresează cadrelor didactice și elevilor din Școala Gimnazială nr. 1 Dobârceni și are ca rezultate principale redescoperirea elementelor culturii tradiționale ca expresie a creativității, precum și sprijinirea elevilor cu risc de abandon și absenteism în activități care să le îmbunătățească abilitățile.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Începe autorizarea la plată a subvențiilor la vaci cu lapte, taurine din rase de carne, bivolițe și viermi de mătase

astăzi, 09:42
26

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a anunțat că au fost stabilite cuantumurile aferente Sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ),...

Ultima lună pentru depunerea nominalizărilor la Premiul Mentor pentru excelență în educație

astăzi, 09:00
46

Fundația Pentru Comunitate premiază anual zece profesori și antrenori care au avut un rol important în viața discipolilor, în viața tinerilor, premiul constând dintr-un trofeu r...

Autostrada Moldovei la restart! Vicepreședintele asociației “Împreună pentru A8“, Cătălin Urtoi, a fost desemnat consilierul onorific al ministrului Transporturilor!

Duminică, 8 Decembrie 2019
789

Vicepreședintele asociației “Împreună pentru A8“, unul din liderii mișcării pentru dezvoltarea Moldovei, Cătălin Urtoi, a fost desemnat consilier onorific al ministrului Trans...