Concursul "Micul pieton" 2018, etapa zonală! FOTO

Concursul "Micul pieton" 2018, etapa zonală! FOTO

Poliţiştii Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Botoşani au organizat etapa zonală a concursului de educaţie rutieră destinat preşcolarilor. Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, concursul s-a dovedit a fi foarte atractiv, atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice. 

Conform protocolului de colaborare dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Botoşani, astăzi s-a desfăşurat etapa zonală a concursului de educaţie rutieră Micul Pieton. Acesta se adresează preşcolarilor şi are drept scop principal transmiterea şi consolidarea informaţiilor referitoare la regulile de circulaţie, astfel încât cei mici să devină viitori participanţi responsabili la traficul rutier.

Pentru etapa zonală au fost stabilite 7 centre, distribuite în oraşele judeţului, unde s-au înscris unităţi de învăţământ preşcolar, atât din mediul urban, cât şi din cel rural.

Prima probă a concursului a fost una teoretică, în care micuţii au avut de recunoscut indicatoare şi marcaje rutiere şi de identificat modalităţile în care pot folosi în siguranţă drumurile publice.

Cea de-a doua probă a fost una interactivă în care preşcolarii să-şi  dovedescă vastele cunoştinţe privind  regulile ce trebuie respectate în calitate de participanţi la trafic.

Cu toţii au fost foarte bine pregătiţi, astfel că juriul a fost pus la grea încercare pentru a stabili departajarea echipajelor.

Unităţile de învăţământ clasate pe primele trei locuri, din fiecare centru zonal, s-au calificat în etapa finală ce se va desfăşura la nivel judeţean pe data de 31 mai.

La sfârşit toţi copiii au primit diplome şi premii din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv: „S-a făcut o campanie electorală pe bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire”

astăzi, 11:25
32

În cadrul unei conferințe de presă, directorul  Societății Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a ținut să răspundă atacurilor din ultima perioadă venite din partea primarului Cătălin F...

Aproape 10.000 de pensionari din Botoșani au primit indemnizație socială

astăzi, 11:20
25

Numărul de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost, în iunie 2020, de 956.586 persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Botoșa...

Tabletele pentru elevii din mediile defavorizate vor ajunge în școli până pe 10 septembrie

astăzi, 09:15
80

Contractul pentru achiziţia a 250.000 de tablete, care vor ajunge la elevii din medii defavorizate din partea statului, va fi semnat până la sfârşitul lunii august.Anunțul a fost f...