Concursul "Micul pieton" 2018, etapa zonală! FOTO

Concursul "Micul pieton" 2018, etapa zonală! FOTO

Poliţiştii Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Botoşani au organizat etapa zonală a concursului de educaţie rutieră destinat preşcolarilor. Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, concursul s-a dovedit a fi foarte atractiv, atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice. 

Conform protocolului de colaborare dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Botoşani, astăzi s-a desfăşurat etapa zonală a concursului de educaţie rutieră Micul Pieton. Acesta se adresează preşcolarilor şi are drept scop principal transmiterea şi consolidarea informaţiilor referitoare la regulile de circulaţie, astfel încât cei mici să devină viitori participanţi responsabili la traficul rutier.

Pentru etapa zonală au fost stabilite 7 centre, distribuite în oraşele judeţului, unde s-au înscris unităţi de învăţământ preşcolar, atât din mediul urban, cât şi din cel rural.

Prima probă a concursului a fost una teoretică, în care micuţii au avut de recunoscut indicatoare şi marcaje rutiere şi de identificat modalităţile în care pot folosi în siguranţă drumurile publice.

Cea de-a doua probă a fost una interactivă în care preşcolarii să-şi  dovedescă vastele cunoştinţe privind  regulile ce trebuie respectate în calitate de participanţi la trafic.

Cu toţii au fost foarte bine pregătiţi, astfel că juriul a fost pus la grea încercare pentru a stabili departajarea echipajelor.

Unităţile de învăţământ clasate pe primele trei locuri, din fiecare centru zonal, s-au calificat în etapa finală ce se va desfăşura la nivel judeţean pe data de 31 mai.

La sfârşit toţi copiii au primit diplome şi premii din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
109

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
658

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
225

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...