Cehi, turci şi italieni alături de Elie Radu al Botoşanilor

Cehi, turci şi italieni alături de Elie Radu al Botoşanilor

Patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor populare.

Aceasta este ceea ce şi-au propus să demonstreze patru echipe de profesori şi specialişti în ale culturii din Botoşani, Cehia, Turcia şi Italia, în cadrul unui proiect ERASMUS + intitulat "Moștenirea Culturală Europeană: Resursă pentru Educație”.

Partenerii sunt Organizația culturală din Opava-Cehia, Școala Primară din Opava-Cehia, Asociația de artă și cultură Paydas –Turcia, Liceul Științific Kocasinan Sumer-Turcia, Liceul tehnologic " Elie Radu " Botoșani, Muzeul județean Botoșani, EURINNET –Italia şi  Liceul de stat "G. Lombardo Radice" din Italia.

Propunându-şi să descopere noi resurse educaționale prin explorarea și valorizarea patrimoniului cultural tangibil sau intangibil, principalii formatori ai noilor generaţii caută împreună modalităţi pentru a scurtcircuita drumul, ce pare uneori atât de complicat, dintre educaţie şi cultură.

Parteneriat strategic reunind şcoli și organizații culturale din 4 țări diferite, proiectul va include 12 activități internaționale: 4 reuniuni transnaționale de proiect, 4 ateliere de lucru internaționale pentru profesori și 4 activități mixte, în mediu virtual și real, de învățare pentru elevi.

Prima întâlnire a partenerilor a avut loc la Opava-Cehia, în zilele de 23 și 24 ianuarie 2020, iar de la Liceul ”Elie Radu” Botoșani au participat profesorii Tiron Beatrice și Vieru Roxana.

Următoarea întâlnire va avea loc la Liceul de stat "G. Lombardo Radice" din Italia, în luna mai, alături de profesori urmând să participe şi elevi ai liceului botoşănean.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: bilanțul negru al Covid a ajuns la 114 decese

astăzi, 21:05
353

Alte decese de coronavirus au fost confirmate în România, joi seară. Bilanțul tragic a ajuns la 114.Informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:Deces 108Bărbat...

De luni, UPU și Maternitatea vor avea tuneluri de decontaminare, donate de către un antreprenor botoșănean

astăzi, 20:34
931

Antreprenorul botoșănean Mihaela Stoiciuc, managerul Micha Kids, a achiziționat și a donat două tuneluri de decontaminare Maternității și Unității de Primiri Urgențe ale Spitalului Județea...

Iohannis a cerut Guvernului să acorde bonus de 500 de euro lunar fiecărui cadru medical care lucrează în spitalele COVID

astăzi, 20:19
141

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să identifice bani pentru a fi stimulați medicii care lucrează în linia întâi cu virusul. ”Un bonus de 500 de euro ar fi onor...