Ce patronează ISJ Botoșani? Ministrul Educației: "Dacă eliminăm profesorii cu note sub 5 la Titularizare, nu mai are cine să predea în școli"!

Ce patronează ISJ Botoșani? Ministrul Educației: "Dacă eliminăm profesorii cu note sub 5 la Titularizare, nu mai are cine să predea în școli"!

Cadrele didactice care nu au reușit să obțină peste notă 5 la examenul de Titularizare 2019 vor putea să predea în continuare că suplinitori.

Dacă nu i-ar primi pe aceștia la catedră, nu va mai avea cine să le predea elevilor, consideră Ministrul Educației, informează www.portalinvatamant.ro.

 "Când discutăm de aceste note sub 5, riscăm ca, la 9 septembrie, când încep cursurile, să ne trezim că nu avem cine să predea materia respectivă", a afirmat ministrul interimar Daniel Breaz.    

 "Nu neg faptul că au fost unii care probabil s-au dus nepregătiți la examenul respectiv. Dar ce încurajăm aici? Încurajăm neparticiparea la concursurile de titularizare, și vor fi foarte mulți care nu vor participa la un concurs de titularizare și vor merge și vor avea dreptul la suplinire în toamnă. Și cel care se duce la un concurs de titularizare, bine pregătit, dar în ziua respectivă nu s-a simțit bine - au fost o grămadă de cazuri, atât de profesori, cât și de elevi - care au avut o zi mai proastă – se duce și obține o notă sub 5.     Vom încuraja atunci ca profesorii să nu mai participe la aceste concursuri de titularizare. De ce? Că dacă riscă să ia o notă sub 5 vor sta acasă, să nu se mai poată duce să predea în anul respectiv chiar dacă este un pedagog foarte bun. Și e normal că toți să fie tratați la fel, e dreptul fiecăruia de a profesa, de a preda", a detaliat Daniel Breaz.  

 Ministerul Educației a emis o notă care menționează că cei care se prezintă la aceste concursuri trebuie să îndeplinească aceleași condiții că atunci când se prezintă la examenul național de titularizare.    

Nota Ministerului Educației a venit după ce fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat la un post tv, referitor la cei care s-au retras din examenul de Titularizare 2019:    

 "N-au fost pregătiți și probabil au văzut subiectele și s-au retras din examen. Vom proceda și cu domniile lor la fel cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra în învățământ nici că suplinitori, nici în plată cu oră. Este primul an când luăm această măsură și decizia era una firească, mă întreb de ce nu s-a luat mai demult", afirmă Andronescu în urmă cu o luna.

Totuși, aceste declarații nu se vor mai aplică.    

Candidații care au luat sub 5 au susținut un nou examen, pe 4 septembrie, pentru a ocupă un post de suplinitor.

Practic, ei aveau dreptul să mai încerce o dată să obțină o notă peste 5, că să poată ocupa un post de suplinitor în școli.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
395

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
110

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
245

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...