Bunătatea care unește: Omul care dăruiește, bucurii în dar primește! FOTO

Omul care dăruiește, bucurii în dar primește, o nouă activitate filantropică derulată de elevii de pe ambele maluri ale Prutului, de la Liceul Teoretic Lipcani și Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut.

Bunătatea care unește: Omul care dăruiește, bucurii în dar primește! FOTO
Pornind de la cuvintele Sfântului Evanghelist Ioan: "Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire, rămâne în Dumnezeu" (I Ioan 4, 16) elevii Liceului Teoretic Lipcani și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut au înțeles pe deplin că nu putem sărbători un praznic atât de măreț ca Învierea Domnului  și nu putem să gustăm pe deplin din bucuria lui, fără a ne gândi la oamenii aflați în nevoi.
 
Astfel, în perioada 18-22 aprilie 2019, sub îndrumarea profesorilor de Religie de la cele două instituții, respectiv doamna Iațeniuc Angela, de la Liceul Teoretic Lipcani, și domnul Postolachi Vasile de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, elevii celor două Școli au vizitat câteva familii nevoiașe aducând un zâmbet pe chipurile brăzdate de lacrimile neajunsurilor.
 
În perioada 18-19 aprilie 2019, elevii din Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani, în cadrul Săptămânii Altfel, susținuți de părinți, au donat din multul sau puținul lor, pentru a aduce o bucurie de Paști și însoțiți de domnul Postolachi Vasile au vizitat câteva familii nevoiașe din Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani. Astfel prin zâmbetele molipsitoare pe care le-au adus au înțeles cât de important este să faci bine și în același timp au conștientizat că trebuie să fim mulțumitori pentru ceea ce avem.
 
Pe data de 22 aprilie 2019, elevii Liceului Teoretic Lipcani, susținuți de părinți care au salutat cu bucurie și cu implicare activitatea, precum și de profesori, care de asemenea s-au implicat, au donat pentru a aduce un zâmbet de Paști. Astfel, aceștia, însoțiți de domnii profesori Iațeniuc Angela, Agafii Elena, Fulga Natalia și Postolachi Vasile au vizitat familiile nevoiașe din Lipcani, împărțind daruri și aducând o mângâiere celor încercați de necazuri. Acestora, părinților, elevilor, profesorilor li s-a alăturat și Primăria orașului Lipcani care a pus la dispoziție un microbuz spre a putea fi transportate cu ușurință darurile. De asemenea alături de toți acești oameni cu suflet mare s-au alăturat cu donația și câțiva oameni cu suflet mare din România care au preferat să le rămână numele în anonimat, știut fiind faptul că Dumnezeu vede și faptele făcute în ascuns.
 
A fost o activitate de neuitat. Elevii de pe ambele maluri ale Prutului s-au implicat cu multă dăruire și cu bucurie iar bucuria acestora amestecată cu bucuria celor care au primit darurile este o bucurie molipsitoare, o pregustare a bucuriei pascale, care cu siguranță a inundat sufletele tuturor celor implicați. Deși au mers mult pe jos, erau obosiți după ore, elevii și-au păstrat bucuria pe chipuri de la început și până la sfârșit înțelegând astfel cât de adevărat este titlul activității: Omul care dăruiește, bucurii în dar primește. În final aducem alese mulțumiri elevilor și părinților din Rădăuți-Prut, Rediu și Miorcani, elevilor, părinților, profesorilor și primăriei Lipcani dar și acelor oameni din România care au donat, fiind astfel și ei părtași la această bucurie. Ne-am dori din suflet ca astfel de activități să se repete iar gestul elevilor de pe ambele maluri ale Prutului să fie urmat și de alți oameni căci în fon: "întru aceasta- zice Mântuitorul- vă veți cunoaște că sunteți ucenicii Mei, de veți avea dragoste..." .

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor înmiit și tuturor dorim un Paști binecuvântat în toate! ne-a declarat domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut. (Comunicat de presa)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitatul de la Știri – Alexandra Huțu, candidat PSD pentru Camera Deputaților

astăzi, 21:00
87

“Invitatul de la Știri” a fost astăzi Alexandra Huțu, candidat PSD pentru Camera Deputaților, unul din tinerii Partidului Social Democrat de la Botoșani.Alexandra Huțu a vorbit d...

Un jurnalist din Botoșani se luptă pentru a învinge o boală necruțătoare

astăzi, 19:48
442

Cunoscutul jurnalist Radu Doruleț, care a lucrat peste 15 ani în principalele instituții media din Botoșani, a fost diagnosticat cu o boală rară, iar acum are nevoie de susținere financiar...

Societatea de Științe Matematice organizează Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”

astăzi, 19:31
147

Având în vedere misiunea Societății de Științe Matematice de a asigura cadrul necesar activității de descoperire, încurajare și promovare a elevilor pasionați de matematică ...