Botoșani, cu 60,94% rată de promovare a definitivatului în învățământ, înainte de contestații

Botoșani, cu 60,94% rată de promovare a definitivatului în învățământ, înainte de contestații

Ministerul Educației și Cercetării a publicat marți, 28 iulie, rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020, anunță Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

„Acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede, dar în interiorul calendarului aprobat, rezultatele obținute”, a spus Ana Loghin, purtător de cuvânt al IȘJ.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 60,94%, iar 2 candidați au obținut nota 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 78 de candidați cu medii între 8 și 10. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În această sesiune, 153 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie, iar 128 de candidați au fost prezenți.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrul de examen de la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi COVID de peste 50.000 de lei aplicate în Botoșani într-o singură zi

astăzi, 19:30
472

Duminică, 9 august a.c., toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din Botoșani au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte i...

Șeful Urban Serv: „Fiecare cetățean să dea un leu sau doi pentru curățenia pe morminte”

astăzi, 18:45
837

Directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a declarat că suplimentarea personalului de muncă, în vedere curățării cimitirelor din Botoșani, este imposibilă pentru că, astfel, societatea ar...

BEJ a stabilit numărul minim de susținători pentru a candida Consiliul Județean

astăzi, 18:33
302

Biroul Electoral de Circumscripţie Județean (BECJ) din Botoşani a stabilit, luni, numărul minim de susținători necesar pentru depunerea candidaturilor pentru funcțiile de președinte al Consili...