Bani aşteptaţi de profesorii botoşăneni din fondul de rezervă al Ministerului Educaţiei. “Există riscul blocării activităţii”

Bani aşteptaţi de profesorii botoşăneni din fondul de rezervă al Ministerului Educaţiei. “Există riscul blocării activităţii”

Doar o mică parte din necesarul pentru plata drepturilor câştigate în instanţă de angajaţii din sistemul de învăţământ botoşănean a fost alocată judeţului la rectificarea bugetară.

Sindicaliştii din educaţie au făcut informări atât la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi la Ministerul Educaţiei, prin care au explicat de ce este necesar să se aloce cât mai repede banii, fiind situaţii în care a fost deja declanşată executarea silită pentru recuperarea sumelor din hotărârile judecătoreşti.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, susţine că la nivelul Ministerului există un fond de rezervă de unde pot fi daţi aceşti bani.

“La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a fost o solicitare de 9 milioane de lei şi s-a alocat 1 milion de lei. La Ministerul Educaţiei a avut loc luni o comisie paritară, minister-sindicate, a fost o discuţie pe tema rezervelor de care dispune ministerul pentru a trimite în teritoriu nişte bani. La dispoziţia ministerului există un fond de rezervă, în afara rectificării, pentru a interveni şi să vedem ce se întâmplă cu fondul acesta, când se repartizează. Noi ne-am adresat Ministerului şi Inspectoratului Şcolar şi am explicat de ce este nevoie de acea sumă de bani, am explicat că există riscul blocării activităţii prin executarea silită în unele şcoli şi urmează şi altele. La nivelul municipiului Botoşani s-au dat 500.000 de lei, dar nu acoperă 100%, acoperă doar la şcolile aflate înr-o situaţie critică”, a specificat Liviu Axinte.

În ceea ce priveşte acoperirea salariilor pe luna decembrie, nu sunt probleme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...