Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare în rândul tinerilor.

Dacă vorbim despre cluburile de dezbateri, cele mai populare sunt cercurile Colegiului ATL, Ghilotina și Acvila, dar și clubul Colegiul Mihai Eminescu, ATU Dezbate Club.

Acestea au început deja perioada porților deschise, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare vor avea loc și preselecțiile. Cluburile de dezbateri au avut o inflație majoră în ultimii ani, tot mai mulți tineri dorind să se exprimă într-un mod "academic", așa cum se promovează clubul Ghilotina. Și la nivel național aceste cluburi sunt în vogă, existând competiții majore la care participă toate trupele din țară.

Și trupele de teatru se afla în perioada recrutărilor. Pe lângă "celebrele" trupe Drama Club (ATL) și Atelierul de teatru(CNME), doritorii se pot înscrie și în trupele Katharsis(ATL), Alter(Pedagogic) sau în trupa de teatru a liceului Alexandru cel Bun.

Aceste trupe au început să atragă tot mai mulți tineri ca urmare a celor două festivaluri mari de teatru adolescentin din Botoșani: Lyceum și Amfiteatru.

Pe lângă dezbateri și teatru, elevii se pot înscrie și în echipele sportive ale liceelor, cele mai populare fiind echipele de volei, baschet sau fotbal.

De asemenea, în această perioadă se depun și dosarele de aderare la Consiliul Elevilor, urmând ca în perioada următoare să fie organizate alegeri. (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Un polițist examinator din Suceava a adormit în timpul probei practice pentru obținerea permisului auto - VIDEO

astăzi, 20:57
914

Un polițist examinator din Suceava a adormit în timpul probei practice pentru obținerea permisului auto. Imaginile au fost surprinse de un șofer din trafic, care le-a postat pe Facebook.P...

Invitatul de la Știri - Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, Botoșani

astăzi, 19:59
122

Primarul comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Stăuceni, a acceptat invitația Stiri.Botoșani.ro de a participa la emisiunea “Invitatul de la Știr...

România ar putea impune testul Covid COVID-19 obligatoriu pentru românii care vin în țară din străinătate

astăzi, 19:54
188

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că România ar putea impune testul Covid la intrarea în ţară a cetăţenilor care vin din state cu ...