Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare în rândul tinerilor.

Dacă vorbim despre cluburile de dezbateri, cele mai populare sunt cercurile Colegiului ATL, Ghilotina și Acvila, dar și clubul Colegiul Mihai Eminescu, ATU Dezbate Club.

Acestea au început deja perioada porților deschise, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare vor avea loc și preselecțiile. Cluburile de dezbateri au avut o inflație majoră în ultimii ani, tot mai mulți tineri dorind să se exprimă într-un mod "academic", așa cum se promovează clubul Ghilotina. Și la nivel național aceste cluburi sunt în vogă, existând competiții majore la care participă toate trupele din țară.

Și trupele de teatru se afla în perioada recrutărilor. Pe lângă "celebrele" trupe Drama Club (ATL) și Atelierul de teatru(CNME), doritorii se pot înscrie și în trupele Katharsis(ATL), Alter(Pedagogic) sau în trupa de teatru a liceului Alexandru cel Bun.

Aceste trupe au început să atragă tot mai mulți tineri ca urmare a celor două festivaluri mari de teatru adolescentin din Botoșani: Lyceum și Amfiteatru.

Pe lângă dezbateri și teatru, elevii se pot înscrie și în echipele sportive ale liceelor, cele mai populare fiind echipele de volei, baschet sau fotbal.

De asemenea, în această perioadă se depun și dosarele de aderare la Consiliul Elevilor, urmând ca în perioada următoare să fie organizate alegeri. (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
287

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
420

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...