Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare în rândul tinerilor.

Dacă vorbim despre cluburile de dezbateri, cele mai populare sunt cercurile Colegiului ATL, Ghilotina și Acvila, dar și clubul Colegiul Mihai Eminescu, ATU Dezbate Club.

Acestea au început deja perioada porților deschise, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare vor avea loc și preselecțiile. Cluburile de dezbateri au avut o inflație majoră în ultimii ani, tot mai mulți tineri dorind să se exprimă într-un mod "academic", așa cum se promovează clubul Ghilotina. Și la nivel național aceste cluburi sunt în vogă, existând competiții majore la care participă toate trupele din țară.

Și trupele de teatru se afla în perioada recrutărilor. Pe lângă "celebrele" trupe Drama Club (ATL) și Atelierul de teatru(CNME), doritorii se pot înscrie și în trupele Katharsis(ATL), Alter(Pedagogic) sau în trupa de teatru a liceului Alexandru cel Bun.

Aceste trupe au început să atragă tot mai mulți tineri ca urmare a celor două festivaluri mari de teatru adolescentin din Botoșani: Lyceum și Amfiteatru.

Pe lângă dezbateri și teatru, elevii se pot înscrie și în echipele sportive ale liceelor, cele mai populare fiind echipele de volei, baschet sau fotbal.

De asemenea, în această perioadă se depun și dosarele de aderare la Consiliul Elevilor, urmând ca în perioada următoare să fie organizate alegeri. (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Luni, 14 Octombrie 2019
162

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

Luni, 14 Octombrie 2019
116

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

Luni, 14 Octombrie 2019
104

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...