Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare în rândul tinerilor.

Dacă vorbim despre cluburile de dezbateri, cele mai populare sunt cercurile Colegiului ATL, Ghilotina și Acvila, dar și clubul Colegiul Mihai Eminescu, ATU Dezbate Club.

Acestea au început deja perioada porților deschise, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare vor avea loc și preselecțiile. Cluburile de dezbateri au avut o inflație majoră în ultimii ani, tot mai mulți tineri dorind să se exprimă într-un mod "academic", așa cum se promovează clubul Ghilotina. Și la nivel național aceste cluburi sunt în vogă, existând competiții majore la care participă toate trupele din țară.

Și trupele de teatru se afla în perioada recrutărilor. Pe lângă "celebrele" trupe Drama Club (ATL) și Atelierul de teatru(CNME), doritorii se pot înscrie și în trupele Katharsis(ATL), Alter(Pedagogic) sau în trupa de teatru a liceului Alexandru cel Bun.

Aceste trupe au început să atragă tot mai mulți tineri ca urmare a celor două festivaluri mari de teatru adolescentin din Botoșani: Lyceum și Amfiteatru.

Pe lângă dezbateri și teatru, elevii se pot înscrie și în echipele sportive ale liceelor, cele mai populare fiind echipele de volei, baschet sau fotbal.

De asemenea, în această perioadă se depun și dosarele de aderare la Consiliul Elevilor, urmând ca în perioada următoare să fie organizate alegeri. (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Coronavirusul a început să atace serios Europa! Alertă printre românii din Italia: un deces și 16 cazuri noi într-o singură zi

astăzi, 08:35
152

Țara cu cea mai mare comunitate de români privește neputincioasă la apariția și extinderea coronavirusului criminal chinezesc. Românii ar trebui să fie foarte prevăzători în ...

Primă pentru câștigarea campionatului, la FC Botoșani! "Putem să câștigăm titlul!"

astăzi, 08:23
167

Calificați în Play-Off, elevii lui Marius Croitoru se gândesc deja la cupele europene. Și nu doar atât. Declarat noul căpitan al FC Botoșani, Rodriguez a declarat că le-a solici...

Tradițiile românilor: Astăzi, Moșii de Iarnă sau Sâmbăta Morților

astăzi, 08:04
87

Biserica Ortodoxă pomeneşte sâmbătă, 22 februarie, pe cei adormiți, marcând astfel „Moșii de Iarnă”. Moşii de iarnă marchează începutul sâmbetelor morţil...