A fost aprobată noua Metodologie privind mişcarea personalului didactic. Ce s-a modificat!

Noua Metodologie privind mobilitatea personalului didactic în anul şcolar 2018-2019 a fost aprobată de Ministerul Educaţiei şi vine cu o serie de modificări.

A fost aprobată noua Metodologie privind mişcarea personalului didactic. Ce s-a modificat!

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, principala modificare constă în schimbarea ordinii anumitor etape din calendar. Pretransferul personalului didactic ale loc după concursul naţional de titularizare.

“Practic, vor fi repartizate posturile de 4 ani vacante celor care obţin note peste 7.00, şi ulterior vor putea fi ocupate prin transfer posturi care fie nu au fost repartizate pentru că nu au fost note sau sunt posturi cu viabilitate sub patru ani. Din punctul meu de vedere este mai rău pentru profesorii care sunt titulari pentru că în toate sistemele, şi în companiile mari, se ocupă posturile vacante mai întâi cu cei care funcţionează în compania respectivă şi apoi se vacantează posturi, cred că acesta trebuia să fie un drept al titularilor pe care ministerul să îl respecte. Noi am făcut apel dar ideea ministerului a rămas în picoare şi îmi pare rău că lucrul acesta îl face un ministru care provine din sindicat. Nu sunt de acord cu modificarea aceasta”, a declarat Liviu Axinte.

Sindicaliştii din educaţie au înaintat ministerului o serie de propuneri privind calendarul mobilităţii personalului didactic dar aceastea nu au fost luate în considerare.

O altă noutate este aceea că titularului se poate şi transfera, nu doar detaşa, dacă are notă peste 7.00 la concursul naţional, care va fi pe 12 iulie.

“Se ocupă posturi cu prioritate la transfer. Profesorul care este deja titular vine la concurs şi are prioritate la transfer. Problem pentru cadrele didactice care doresc să se transfere este că îşi depun dosar prin martie, aprilie, pentru transfer, iar transferul va avea loc la sfârşitul lui iulie. El nu are nicio certitudine că va ocupa un post sau nu, va trebui să aştepte să treacă concursul”, a mai menţionat liderul LSI Botoşani.

Vezi AICI Metodologia!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta