60.000 de elevi din Botoșani revin la școală, după șase luni de pandemie (fotogalerie)

60.000 de elevi din Botoșani revin la școală, după șase luni de pandemie (fotogalerie)

Peste 60.000 de elevi din județul Botoșani încep astăzi școala. Dintre aceștia, circa 17.000 își vor putea ocupa locul în bancă pe rând, alternând cursurile față în față cu cele accesate de acasă, online. Asta la nivel teoretic, pentru că în practică nu toți au tablete și acces la internet, deși autorităţile au promis rezolvarea situației.

Sunt noi probleme care se adaugă celor deja bine știute la începutul fiecărui an școlar: lipsa manualelor, lipsa toaletelor (pentru 89 de unități de învățământ botoșănene), lipsa avizelor sanitare (nu mai puțin de 254 de unități din județ), a autorizațiilor pentru incendiu (13 se confruntă cu această lispă), respectiv lipsa apei potabile curente (în cazul a peste o sută de unități din Botoșani).

Cu toate acestea, de la prima oră a dimineții, au curs mesaje optimiste din partea reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, din partea dascălilor încrezători în sorții de izbândă ai unui an școlar atipic, greu de înțeles.

Cu emoții, părinții și-au condus copiii la grădiniță, despărțindu-se de ei la poartă, un alt element de noutate în peisajul debutul anului școlar. Fără festivitate de deschidere, fără discursuri în curtea școlii.

La nivelul județului Botoșani, 105 școli vor aplica scenariul „verde”, iar alte 26 pe cel „galben”.

Circa 2,8 milioane de elevi încep astăzi noul an școlar, la nivelul întregii țări, adică cea mai redusă populație școlară din ultimii 30 de ani.

Imaginile sunt surprinse la Școlile nr. 7, nr. 10, nr. 11 și nr. 14, precum și la Liceul de Arte „Ștefan Luchian”, din municipiul Botoșani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mașini făcute zob din cauza unui șofer euforic. Amendă și permis suspendat trei luni pentru vinovat

Duminică, 27 Septembrie 2020
1722

Un accident rutier soldat cu avarierea a două autoturisme a avut loc, duminică după-amiază, în intersecția dintre străzile Petru Rareș și Trandafirilor, din municipiul Botoșani. Inciden...

DSP: 14 cazuri noi de infectare din 200 de teste. Încă un deces COVID

Duminică, 27 Septembrie 2020
712

Nu mai puțin de 14 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de DSP.Astfel, bilanțul perso...

Ultim omagiu adus de IJSU pentru colonelul Radu Anton (video)

Duminică, 27 Septembrie 2020
1180

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” a adus un ultim omagiu colonelului în rezervă Radu Anton, cel care a condus instituția vreme de un deceniu....