O nouă țeapă dată în numele ANAF face ravagii: Sunt vizați românii care folosesc e-Factura!

O nouă țeapă dată în numele ANAF face ravagii: Sunt vizați românii care folosesc e-Factura!

ANAF avertizează asupra unei noi campanii de mesaje false transmise în numele instituţiei, atacatorii cerând detalii despre presupuse facturi emise. ANAF cere contribuabililor să nu dea curs solicitărilor.

”Atenţionăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail <anaf@m-finante.com>”, a transmis, marţi, ANAF, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF.

ANAF cere celor care primesc astfel de mesaje să nu le deschidă, să nu dea curs solicitărilor şi să nu transmită date personale.

”Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spaţiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfaţa pentru depuneri/interogări automate). În contextul obligativităţii sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenţionate cu scopul de a frauda sau obţine informaţii cu caracter confidenţial, astfel că vă recomandăm atenţie sporită”, au mai transmis specialiştii ANAF.

Instituţia precizează că Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
90

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
250

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
130

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...