Oamenii de afaceri botoșăneni propun înființarea unui ”port pe uscat” în zona Botoșani-Suceava!

”Portul pe uscat” ar urma să funcționeze ca un fel de extensie a Portului Constanța.

Oamenii de afaceri botoșăneni propun înființarea unui ”port pe uscat” în zona Botoșani-Suceava!

O nouă întâlnire a mediului de afaceri botoșănean a avut loc luni, la Camera de Comerț. Oamenii de afaceri au identificat soluții concrete pentru mai multe domenii ale economiei județului, acestea urmând să fie susținute și promovate, inclusiv prin mecanismele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Întâlnirea este urmarea unei inițiative a lui Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, care a propus ca oamenii se afaceri să se întâlnească în ultima zi de luni din fiecare lună.

”Am rămas foarte plăcut surprins de poziția, de interesul și de logica cu care absolut toți oamenii de afaceri, tineri sau mai puțin tineri, gândesc și caută soluții la o serie întreagă de probleme cu care ne confruntăm”, a transmis Valeriu Iftime.

Un subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost nevoia oamenilor de afaceri de a-și uni eforturile cu mediul de afaceri și cu factorii de decizie de la Suceava, pentru a crea un așa numit ”port pe uscat” în zona Botoșani-Suceava, care să fie un fel de extensie a Portului Constanța.

”Tema, extrem de interesantă și de ofertantă, a fost ridicată mai întâi de un om de afaceri foarte important din zona de nord-est a Moldovei, care a preluat ideea unui partener american. Trebuie să luăm în calcul foarte serios faptul că zona noastră, prin vecinătatea cu Ucraina, o țară aflată în plin război, poate fi o placă turnantă, acum și în perspectiva anilor următori, pentru comerțul ucrainenilor cu tot restul lumii”, a precizat Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani.

Ideea unui ”port pe uscat” la Botoșani nu este una nouă. În vremea domniei lui Mihai Vodă Sturza (1794 –1884), la Mihăileni se înființa ”cel dintâi port pe uscat în comerţul cu grânele”. Comuna Mihăileni se află la 52 de kilometri de municipiul Botoşani, exact la graniţa cu judeţul Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
75

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
104

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
165

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...