Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

O anchetă de presă pornită în urmă cu mai mulți ani, a ajuns în aceste zile să aibă recunoaștere oficială din partea reprezentanților statului român.

Vorbim de “dublul standard” al produselor alimentare de pe rafturile hipermarketurilor și magazinelor din România, în fond, produse făcute de același producător, cu aceeași etichetă și același preț, dar care pentru țările din Europa Centrală și de Vest au o calitate, în timp ce pentru România, calitatea este cu mult mai îndoielnică!

În urma investigaţiilor realizate de inspectorii alimentari din România a reieșit că 22,78% dintre produsele verificate în țara noastră au conţinut diferit faţă de cele din Occident. Și au același preț.

Studiul a fost prezentat de Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

“Am verificat în funcţie de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european, unde au fost analizate 128 de produse. Dintre acestea au fost găsite în România produse identice de la acelaşi producător, dar unele dintre ele, veţi vedea, cu cantităţi diferite, diferenţe privind compoziţia, cu absenţa unor ingrediente sau cu prezenţa altor ingrediente, diferenţe privind proporţiile anumitor ingrediente sau diferenţe privind parametri rezultaţi din declaraţiile nutriţionale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferenţe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate", a explicat Anghel.

Iată și câteva exemple alese dintr-un șir mai lung de inadvertențe. Alunele din ciocolata Milka reprezintă doar 17%, faţă de conţinutul produselor din aceeaşi gamă din Italia, care are 22% alune. Băuturile Fanta conţin 5% suc de portocale în România, pe când cele din Franţa și Italia conțin 10%. Aceeaşi situaţie este şi în cazul băuturile Freeway, care conţin 3% suc de portocale în România, iar în Italia, 20%, a dat ca exemple, Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un nou val de angajări la Spitalul Județean

astăzi, 18:59
33

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a scos la concurs 12 posturi, în cadrul mai multor secții și servicii.Până pe 5 martie a.c., la 15:30, pot fi d...

Trei câini au atacat o bătrână pe stradă, polițiștii i-au îndepărtat cu spray lacrimogen. Stăpâna s-a enervat și a luat salvatorii la înjurat

astăzi, 18:35
84

Joi, poliţiştii locali din cadrul serviciului ordine publică, aflaţi în misiune de patrulare în municipiul Botoşani, au observat pe aleea unui parc din zona centrală a municipiu...

Un ieșean și au sucevean au dat țeapă unei firme din Botoșani. S-au ales cu cătușe

astăzi, 18:28
99

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui și I.P.J. Botoșani, au identificat doi tineri, unul de 24 de ani, din jude...