Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

O anchetă de presă pornită în urmă cu mai mulți ani, a ajuns în aceste zile să aibă recunoaștere oficială din partea reprezentanților statului român.

Vorbim de “dublul standard” al produselor alimentare de pe rafturile hipermarketurilor și magazinelor din România, în fond, produse făcute de același producător, cu aceeași etichetă și același preț, dar care pentru țările din Europa Centrală și de Vest au o calitate, în timp ce pentru România, calitatea este cu mult mai îndoielnică!

În urma investigaţiilor realizate de inspectorii alimentari din România a reieșit că 22,78% dintre produsele verificate în țara noastră au conţinut diferit faţă de cele din Occident. Și au același preț.

Studiul a fost prezentat de Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

“Am verificat în funcţie de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european, unde au fost analizate 128 de produse. Dintre acestea au fost găsite în România produse identice de la acelaşi producător, dar unele dintre ele, veţi vedea, cu cantităţi diferite, diferenţe privind compoziţia, cu absenţa unor ingrediente sau cu prezenţa altor ingrediente, diferenţe privind proporţiile anumitor ingrediente sau diferenţe privind parametri rezultaţi din declaraţiile nutriţionale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferenţe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate", a explicat Anghel.

Iată și câteva exemple alese dintr-un șir mai lung de inadvertențe. Alunele din ciocolata Milka reprezintă doar 17%, faţă de conţinutul produselor din aceeaşi gamă din Italia, care are 22% alune. Băuturile Fanta conţin 5% suc de portocale în România, pe când cele din Franţa și Italia conțin 10%. Aceeaşi situaţie este şi în cazul băuturile Freeway, care conţin 3% suc de portocale în România, iar în Italia, 20%, a dat ca exemple, Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Leorda. Două persoane au fost rănite.

astăzi, 07:27
1

Un grav accident rutier a avut loc duminică seară pe raza localității Leorda. Mai multe persoane au fost rănite, în urma unui accident rutier produs pe raza localității.O căruță ca...

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1096

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
258

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...