Mihai Țurcanu în cărți să preia șefia ANSVSA

Mihai Țurcanu în cărți să preia șefia ANSVSA

Mihai Țurcanu, fost europarlamentar, trimis în Parlamentul European de  PNL Botoșani, este tot mai aproape de a prelua șefia ANSVSA pentru a doua oară în carieră. De profesie medic veterinar, Țurcanu are 44 de ani și a mai condus ANSVSA în perioada 2012-2013.

Prima schimbare pe care noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că o va cere premierului Ludovic Orban este cea a președintelui ANSVSA Geronimo Brănescu. Cu o țară înroșită de pestă porcină africană, fără vreun program concret, implementat, pentru combaterea virusului, ANSVSA este instituția ce se face vinovată pentru dezastrul din zootehnie.

Este motivul pentru care Adrian Oros, medic veterinar, este decis să propună ca noul șef al ANSVSA să fie un profesionist cu experiență atât pe plan intern, cât și internațional.

“Actuala conducere a ANSVSA nu poate face faţă şi a demonstrat în doi ani de zile de când pesta porcină africană evoluează sălbatic la noi în ţară. În nici o altă ţară nu s-a înregistrat această extindere fulgerătoare total necontrolată”, a declarat recent noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.

Numele lui Țurcanu se leagă și cea mai importantă modernizare a sistemului național de monitorizare a bolilor la animale, un element-cheie ce poate sta la baza nominalizării sale. Numele lui Mihai Țurcanu se află și printre cele posibile pentru a prelua conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), însă cel mai probabil, Țurcanu va reveni la ANSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie infectată cu COVID a decedat la centrul de dializă din Botoșani. Bilanțul morților a ajuns la 1248

Vineri, 29 Mai 2020
789

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat, vineri seară, opt noi decese înregistrate în rândul românilor infectați cu noul coronavirus. Bilanțul ajunge, ...

Mânz găsit de jandarmi în zona industrială. Proprietarul a fost sancționat

Vineri, 29 Mai 2020
516

În această seară, jandarmii i-au restituit unui bărbat din localitatea Stâncești un mânz în vârstă de cinci luni. Mânzul a fost găsit în zona i...

Peste 700 de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea publică în minivacanța de 1 iunie

Vineri, 29 Mai 2020
420

Polițiștii botoșăneni împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică sunt la datorie și acționează pentru ...