Mihai Țurcanu în cărți să preia șefia ANSVSA

Mihai Țurcanu în cărți să preia șefia ANSVSA

Mihai Țurcanu, fost europarlamentar, trimis în Parlamentul European de  PNL Botoșani, este tot mai aproape de a prelua șefia ANSVSA pentru a doua oară în carieră. De profesie medic veterinar, Țurcanu are 44 de ani și a mai condus ANSVSA în perioada 2012-2013.

Prima schimbare pe care noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că o va cere premierului Ludovic Orban este cea a președintelui ANSVSA Geronimo Brănescu. Cu o țară înroșită de pestă porcină africană, fără vreun program concret, implementat, pentru combaterea virusului, ANSVSA este instituția ce se face vinovată pentru dezastrul din zootehnie.

Este motivul pentru care Adrian Oros, medic veterinar, este decis să propună ca noul șef al ANSVSA să fie un profesionist cu experiență atât pe plan intern, cât și internațional.

“Actuala conducere a ANSVSA nu poate face faţă şi a demonstrat în doi ani de zile de când pesta porcină africană evoluează sălbatic la noi în ţară. În nici o altă ţară nu s-a înregistrat această extindere fulgerătoare total necontrolată”, a declarat recent noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.

Numele lui Țurcanu se leagă și cea mai importantă modernizare a sistemului național de monitorizare a bolilor la animale, un element-cheie ce poate sta la baza nominalizării sale. Numele lui Mihai Țurcanu se află și printre cele posibile pentru a prelua conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), însă cel mai probabil, Țurcanu va reveni la ANSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
514

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
256

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
251

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...