Mihai Țurcanu în cărți să preia șefia ANSVSA

Mihai Țurcanu în cărți să preia șefia ANSVSA

Mihai Țurcanu, fost europarlamentar, trimis în Parlamentul European de  PNL Botoșani, este tot mai aproape de a prelua șefia ANSVSA pentru a doua oară în carieră. De profesie medic veterinar, Țurcanu are 44 de ani și a mai condus ANSVSA în perioada 2012-2013.

Prima schimbare pe care noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că o va cere premierului Ludovic Orban este cea a președintelui ANSVSA Geronimo Brănescu. Cu o țară înroșită de pestă porcină africană, fără vreun program concret, implementat, pentru combaterea virusului, ANSVSA este instituția ce se face vinovată pentru dezastrul din zootehnie.

Este motivul pentru care Adrian Oros, medic veterinar, este decis să propună ca noul șef al ANSVSA să fie un profesionist cu experiență atât pe plan intern, cât și internațional.

“Actuala conducere a ANSVSA nu poate face faţă şi a demonstrat în doi ani de zile de când pesta porcină africană evoluează sălbatic la noi în ţară. În nici o altă ţară nu s-a înregistrat această extindere fulgerătoare total necontrolată”, a declarat recent noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.

Numele lui Țurcanu se leagă și cea mai importantă modernizare a sistemului național de monitorizare a bolilor la animale, un element-cheie ce poate sta la baza nominalizării sale. Numele lui Mihai Țurcanu se află și printre cele posibile pentru a prelua conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), însă cel mai probabil, Țurcanu va reveni la ANSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
44

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
436

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
206

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...