Guvernul Dăncilă, demis, întâmplător, la timp! Un fost oficial UE spune că din 2020 începe recesiunea economică!

Guvernul Dăncilă, demis, întâmplător, la timp! Un fost oficial UE spune că din 2020 începe recesiunea economică!

Întâmplarea face ca Guvernul condus de Vorica Dăncilă să fi fost demis, inclusiv cu votul “trădătorilor” din PSD, chiar înainte de o nouă criză financiară, asemănătoare celei din 2008. Iar orice decizie radicală se va lua, pe timp de criză, aceasta nu va avea de-a face cu liderii PSD, astăzi în opoziție, ci cu cei care se vor hotărâ să accepte să guverneze România.

Cel puțin asta reiese, dacă punem față în față, două situații clare: Guvernul Dăncilă a fost demis de opoziție cu sprijinul unor pesediști, iar câteva zile mai târziu, fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, anunță că din 2020 începe o nouă recesiune economică în toată Europa.    

“Prognozăm intrarea într-o recesiune economică în anul 2020, cauzată de probleme economice artificiale provocate de deciziile politice care au impus programul de taxe vamale al SUA şi Brexitul”, a declarat joi fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, în prezent preşedinte al Centrului de Politici Europene, citat de RealtateaFinanciară.ro.

„E posibil să fie nevoie să atingem obiectivele (europene, n.r.) de coeziune socială şi de competitivitate şi de suveranitate într-un climat economic de stagnare sau de recesiune, cel puţin în unele din statele membre. Aceasta este perspectiva prin care trebuie să vedem lucrurile. Majoritatea economiilor majore (din Uniunea Europeană, n.r.) continuă să crească, nu suntem încă în recesiune, nu încă, şi un economist foarte faimos prezice o recesiune pentru anul următor, am prezis o recesiune şi în 2008, iar acum o prognozăm pentru 2020, deci lecţia e simplă. Sigur, trebuie să fim foarte precauţi dacă ne întoarcem la această problemă, dacă am avut dreptate acum 15 ani nu înseamnă că o să ai mereu dreptate. Deci fiţi mereu foarte precauţi când aveţi de-a face cu astfel de prognoze”, a afirmat fostul preşedinte al Consiliului European, în cadrul unei reuniuni dedicată viitorului Europei şi viitorului economiei româneşti.

Contrazicând previziunile FMI și Banca Mondială, Herman van Rompuy a atras atenţia că încetinirea creşterii economice din zona euro va dura mai mulţi ani şi a avertizat că posibilitatea de stagnare economică a economiei Germaniei este un indicator care provoacă îngrijorare. Mai mult, acesta a estimat că zona euro nu este pregătită pentru a face faţă unei crize financiare la nivel internaţional.

„România nu este încă în zona euro, dar este afectată de ceea ce se întâmplă în zona euro. Prin urmare trebuie să consolidăm zona euro şi spaţiul Schengen, deoarece o criză financiară la nivel internaţional nu este exclusă pe termen lung. Sper să nu o vedem în viitorul apropiat, dar (criza va veni, n.r.) dintr-un singur motiv: nivelul datoriilor publice şi private este acum mult mai mare peste tot în lume decât era cu 10 ani în urmă, la momentul începerii crizei bancare. Deci trebuie să fim cât se poate de prudenţi, pentru că o criză economică se poate produce din nou, iar întrebarea este: zona euro este pregătită să facă faţă unei astfel de crize? Iar răspunsul este cât se poate de simplu: nu! Deci trebuie să consolidăm zona euro, pentru că o criză financiară poate reveni, nu ştim când, să sperăm că este cât se poate de departe, dar trebuie să fim pregătiţi de ea”, a mai precizat Herman van Rompuy, citat de Realtatea Financiară, care a cerut mai multe investiţii din partea Uniunii Europene în țările Europei, mai ales în prezent, când banii sunt foarte ieftini.

Una peste alta, dacă ar fi să ținem cont de declarațiile fostului preşedinte al Consiliului European, încep să se explice și anumite declarații făcute de liderii de la centru ai PSD, astăzi foarte vocali în noua opoziție, care, după căderea Guvernului Dăncilă, anunțau nici mai mult nici mai puțin că, odată plecați de la guvernare, pe români îi paște o nouă Apocalipsă… 

 

Spune-ne opinia ta