Comisarii de mediu au suspendat activitatea a trei firme. Vezi motivul!

Comisarii de mediu botoşăneni au aplicat amenzi de sute de mii de lei şi au dispus suspendarea activităţii în cazul a trei agenţi economici, în urma unor controale desfăşurate pe raza întregului judeţ. 

Comisarii de mediu au suspendat activitatea a trei firme. Vezi motivul!

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie, Comisariatul Judeţean Botoşani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 471 inspecţii, dintre care 164 inspecţii planificate şi 307 neplanificate.

Dintre acestea 131 au vizat controlul poluării şi al  biodiversităţii, biosecurităţii, iar 31 au avut ca obiectiv exploatarea agregatelor minerale, ariile naturale protejate, microhidrocentrale.

Acţiunile au avut ca obiectiv verificarea operatorilor economici care desfaşoară activităţi de exploatări forestiere, verificarea stării de salubritate a localităţilor, cursurilor de apă şi a căilor de comunicaţii, verificarea depozitelor de deşeuri neconforme, verificarea operatorilor economici privind responsabilitatea comunicării informaţiilor de utilizare în siguranţă a substanţelor chimice, verificarea respectării prevederilor legale privind deşeurile medicale rezultate din activităţile unităţilor sanitare.

De asemenea au fost verificate realizările măsurilor stabilite anterior  precum şi respectarea măsurilor din actele de reglementare.

Principalele neconformităţi constate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor,  depozitari necontrolate de deseuri sau lipsa formularelor de transport deşeuri

“În urma acestor controale s-a suspendat activitatea pentru 3 operatori economici din cauza lipsei Autorizaţiei de Mediu pentru activităţile de colectare şi transport deşeuri menajere pe raza judeţului Botoşani, colectare deşeuri feroase şi neferoase şi colectare-tratare vehicule scoase din uz. Au fost aplicate 53 sancţiuni, în valoare totală de 628.500 lei”, a precizat Cristina Kashyap, comisarul şef al Comisariatului Judeţean a Gărzii de Mediu Botoşani.

Toate petiţiile înregistrate la Comisariatul Judeţean Botoşani al Gărzii Naţionale de Mediu au fost soluţionate în termenul legal prevazut de Ordonanţa 27/2002 privind regimul de soluţionare al petiţiilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
1420

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
3158

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
900

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...