Botoșani, la coada județelor privind rata de locuințe asigurate

Botoșani, la coada județelor privind rata de locuințe asigurate

Patru din cinci locuinţe româneşti nu au asigurare împotriva dezastrelor, arată statisticile. Mai grav este că majoritatea gospodăriilor neasigurate se află în mediul rural, cel mai expus catastrofelor precum inundaţiile sau alunecările de teren.

În afară de zona Capitalei, unde aproape 40% dintre locuinţe beneficiază de protecţie, cel mai bine stau la acest capitol judeţele Braşov şi Timiş, cu aproximativ 30% case asigurate. La polul opus se află Gorj, Botoşani şi Olt, unde mai puţin de 8% dintre gospodării sunt protejate. 

Anul trecut, românii care aveau casele asigurate au primit în total despăgubiri de peste 5.3 milioane de lei, cele mai multe daune fiind produse de inundaţii.

„Deși majoritatea românilor are cunoștință despre existența acestei legi care se ocupă cu asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva dezastrelor naturale, totuși nu se conștientizează suficient riscul la care este expusă România față de aceste riscuri. Mă refer cu precădere la cutremur, alunecări de teren și inundații. Cutremurul este un risc extrem de grav pentru România, cu un impact foarte mare, dar în aceeași măsură și inundațiile și alunecările de teren au un impact zonal deosebit de important pe care cetățenii României nu îl conștientizează suficient”, a declarat Nicoleta Radu, director general PAID România, la Antena3.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a anunțat în această seară proiectul de buget al municipiului Botoșani. Acesta va intra în discuția Consiliului Local peste două zile, dar sunt șanse mici ca PSD să îl lase în această formă!

astăzi, 20:46
63

Cu două zile înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani, un consiliu dominat brutal de ani de zile de PSD, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a anunțat în această sear...

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

astăzi, 20:11
73

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România&rdqu...

Așa ceva… Pompierii au găsit două fețe de pernă pline cu pitoni regali!

astăzi, 19:49
449

Când ne gândim la pompieri ne gândim la faptul că sunt dispuși să-și dea viața pentru a stinge flăcările, însă nimeni nu se aștepta ca în două fețe de perne di...