Părinții credeau că are apendicită, însă diagnosticul a fost cutremurător: o formă rară de cancer, la doar 6 ani

Parintii l-au dus pe Vladut la medic temandu-se ca poate are apendicita. O banala ecografie le-a aratat insa ca baietelul de numai 6 ani are ceva mult mai grav, iar analizele urmatoare au confirmat crudul adevar: cancer la plamani si la rinichi.

Părinții credeau că are apendicită, însă diagnosticul a fost cutremurător: o formă rară de cancer, la doar 6 ani

"Am aflat pe 9 noiembrie, atunci cand intamplator i-am facut o ecografie", spune Eli Ranetescu, mama lui Vladut.

"Practic nu avea niciun simptom specific. Atunci cand statea mai ghemuit il durea putin in partea dreapta, pe lateral, insa imediat ce-si revenea la pozitia initiala durerea trecea instantaneu. Am aflat ulterior ca durerea o provoca tumora mare de pe suprarenale care apasa unul dintre organe in momentul in care se ghemuia. Eu ma gandeam sa nu fie apendicita", povesteste mama.

Specialistii din Romania au pus diagnosticul neuroblastom pe suprarenale cu posibile metastaze la plamani. Dupa ce au trimis rezultatele analizelor in mai multe spitale din intreaga lume, singurul care a acceptat sa il opereze pe Vladut si sa-i ofere tratamentul oncologic de care are nevoie a fost spitalul Sheba Medical Center din Israel.

Boala este intr-un stadiu avansat si Vladut trebuie operat de urgenta, insa costurile interventiei si tratamentului ajung la suma de 500.000 de dolari, suma pe care parintilor le este imposibil sa o stranga.

Cristian Hostiuc, director editorial al cotidianului Ziarul Financiar, coleg cu tatal lui Vladut in cadrul grupului Mediafax, a confirmat situatia tragica in care se afla acest copil, care are mare nevoie de ajutor.

Cei care pot sa contribuie pentru a usura aceasta uriasa povara financiara de pe umerii familiei si pentru a-i ajuta pe parinti sa faca tot ce este omeneste posibil pentru a-l salva pe Vladut pot face donatii in urmatoarele conturi deschise pe numele mamei:
EUR RO29BACX0000003158410005-Unicredit

RON RO56BACX0000003158410004-Unicredit

BACXROBU

Titular: Circiu Elisabeta Paula

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
269

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5272

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
205

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...