Alexia are nevoie de noi. Să fim demni de suferințele unui copil!

Alexia are nevoie de noi. Să fim demni de suferințele unui copil!

 

Ce să îi spui unui copil care, la doi anișori, a îndurat în numai două luni de zile 5 (CINCI!) cure de citostatice și mai are încă trei?! Câtă suferință într-un trup atât de plăpând, câtă durere în sufletul de mamă și de tată... Se spune că, atunci când un copil suferă, îngerii plâng.
Alexia este din Botoșani. Poate că ne-am intersectat deseori pașii pe strada cu piciorușele ei grăbite, atunci când, râzând de fericire, micuța abia învăța să meargă. Poate că, în graba noastră, niște părinți s-au agățat - chiar și numai cu o privire – de vreunii dintre noi pentru a ne cere ajutorul, dar nu am avut timp, nu am avut răbdare și (ne-am grăbit să ne scuzăm în gând!), mai suntem și săraci!

Oameni buni, suntem atât de săraci încât să nu mai prețuim viața? Atât de săraci încât să nu mai reușim ca, împreună, să ne salvăm copiii?

Am mai spus, fiecare copil bolnav este o incercare pe care Dumnezeu ne-o trimite nouă.  

Și, nu vă vine să credeți, dar ni se cere atât de puțin: Alexia are nevoie de 10.000 de euro la mijlocul lunii ianuarie! Faceți o socoteală simplă: câte doi euro, nu este nevoie decât ca 5.000 de oameni să fie împreună. Dacă inima se deschide și mai mult, la 10 euro de fiecare familie (adică mai puțin de 50 de lei!), trebuie să fim doar 1.000 de oameni. Într-un oraș, o țară, o lume a lui Dumnezeu? Trebuie doar să privim imaginea acestui copil și să punem mână de la mână, inimă lângă inimă.

Povestea Alexiei!

Alexia este din Botoșani. S-a nascut pe 30 mai 2011, si pana acum cateva luni nu a facut decat sa manance, sa creasca, sa se joace si sa ii bucure pe toti cei din jur cu inocenta si copilariile ei.

Din pacate, din septembrie 2013 totul s-a schimbat… Alexia a fost diagnosticata cu neuroblastom nediferentiat (cancer la glanda suprarenala stanga), o boala crunta ce parea ca nu ii da nicio sansa la viata. Dar ea a demonstrat tuturor ca e o luptatoare, a rezistat la 5 runde de chimioterapie si mai urmeaza 3, pana in a doua parte a lunii Iinuarie. Urmatorul pas il constituie proceduri medicale de investigare a stadiului real al tumorii si in functie de rezultate si de cum reactioneaza la tratament va fi cazul de operatie si transplant.

"Ea face tot ce depinde de ea: LUPTA cu chimicalele, cu durerile, cu teama… iar doctorii i-au dat sanse de reusita. De restul ne ocupam noi, familia, prietenii si orice persoana care vrea sa contribuie la viitorul ei", ne transmit parintii Alexiei.
 
Alexia face ce este mai greu: a luat asupra ei durerea! Noi suntem demni de atata suferinta?

In prezent, Alexia si mama ei se afla in spital la Iasi. Sa nu le fie lupta in zadar!


Pentru cei care doresc sa ofere o bucurie unui inger o poate face cu toata increderea donand in urmatoarele conturi:
ARUXANDEI ANA MARIA-mama Alexiei
RO71BTRL00701201B31485XX
BANCA TRANSILVANIA

IBAN

Pentru orice intrebari, sugestii, indrumari, recomandari aveti urmatoarele date de contact:
Madalina Huzum (verisoara Alexiei) responsabila de partea online a strangerii de fonduri:
madalina.huzum@gmail.com, 0735.521.822
Ana Huzum (matusa Alexiei) – pentru chestiunile de pe plan local, din Botosani:
huzum_ana_bt@yahoo.com, 0745.209.064
Ana Maria Aruxandei (mama Alexiei) – in cazul in care e ceva urgent, si trebuie discutat direct cu ea: 0744.926.451

Donatii din partea companiilor

Un alt mod prin care puteti contribui la strangerea banilor necesari pentru tratament este contributia prin firmele la care sunteti  proprietari, la care lucrati, sau cu care colaborati prin diverse proiecte. Este vorba despre contractele de sponsorizare prin care nimeni nu pierde bani si este perfect legal conform legii din Codul Fiscal.

Procedura e urmatoarea:

Orice firma care inregistreaza profit poate face sponsorizare si intr-un astfel de caz cu suma de 20% din impozitul pe profit sau 3 la mie din cifra de afaceri, cifre ce se compara  si se doneaza cifra mai mica.Se pot calcula aceste cifre pe intregul an.
Deoarece copilul este minor, actiune intra in categoria actelor umanitare si se poate face direct sponsorizarea familiei copilului.


(Florentina Toniță)

Intră pe blogul Alexiei, pentru a studia actele medicale si a afla informatii despre demersurile familiei: http://alaturidealexia.wordpress.com/
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vijeliile devin pericol în municipiul Botoșani. O nouă intervenție la înălțime a pompierilor

astăzi, 11:03
25

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani au intervenit, luni dimineață, în zona Primăverii, din municipiul Botoșani, în cazul unui alt pericol creat de vijelie....

Un nou inspector școlar general adjunct, numit din rândul liberalilor

astăzi, 10:53
139

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani are un nou inspector general adjunct. Este vorba despre Paul Octav, profesor în cadrul Colegiului Economic „Octav Onicescu” din m...

Tânără rănită într-un accident rutier la Flămânzi

astăzi, 10:08
377

Un accident rutier soldat cu o victimă s-a produs, luni dimineață, în orașul Flămânzi, în apropiere de Liceul „Nicoale Bălcescu”.Potrivit anchetatorilor, î...