Fii înger păzitor pentru Sergiu-Petru cel mic!

Fii înger păzitor pentru Sergiu-Petru cel mic!

SERGIU-PETRU

Greu de crezut că într-un trup de copil care abia a strâns opt luni de viaţă se pot cuibări atâtea nimicitoare boli! Uimirea din ochii lui Sergiu-Petru vorbeşte mai mult decât toate durerile din lume.

E un copil cuminte, iubit de părinţi şi de surori. Este mezinul casei, o familie săracă din satul Dimitrie Cantemir, comuna Avrămeni, nevoită să pornească acum pe drumul anevoios al strângerii de bani pentru viaţa lui Sergiu-Petru cel mic.

"Mai avem două fete, de 4 ani şi de 8 ani. Sunt sănătoase. Băiatul este cel mai mic", spune mama. Sarcina a fost fără probleme, naşterea a fost normală. Nimeni nu bănuia că micuţul va veni pe lume cu atâtea chinuri. La naştere a fost diagnosticat cu Sindrom Down. Apoi, la numai două luni medicii au venit cu veşti îngrozitoare: Sergiu-Petru suferă de insuficienţă cardiacă congestivă, canal atrioventricular comun Rastelli tip A, atriu unic, insuficienta medie de orificiu atrioventricular drept si stâng, canal arterial persistent.

De atunci şi până astăzi (micuţul are 8 luni) au urmat zeci de drumuri la medici, prin spitale din Botoşani, Iaşi şi Târgu Mureş. Analize peste analize, bani cu nemiluita. Medicii de la Târgu Mureş au recomandat operaţia, dar drumul până acolo este extrem de anevoios. Costurile pentru tratament,investigaţii şi analize amănunţite ajung la 6000 de euro.

Părinţii nu au de lucru. Mama se ocupă de cei trei copii, tatăl pe lângă gospodărie. "Trăim din alocaţiile copiilor", ne spune mama lui Sergiu-Petru.

Tatăl a beneficiat, o vreme, de ajutor social. "Nu au de lucru. Ca la ţară, mai greu cu serviciul... Dar sunt oameni cuminţi, au copilul cel mic bolnav de inimă şi o duc greu. Mama e o femeie harnică, muncitoare. Luptă pentru viaţa copilului lor", ne spune primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu.

Sergiu-Petru are dreptul să trăiască, iar noi putem fi îngerii lui. Să nu uităm că am mai trecut prin asta şi că am reuşit să ne scoatem copiii din văgăunile bolilor crâncene. Drumul este lung, dar poate fi făcut puţin câte puţin, mână de la mână. Mai întâi analizele, tratamentul şi, la timp, operaţia.

Să nu uităm că aceste boli înseamnă medicamente zilnice pentru Sergiu-Petru cel mic, tratamente care solicită o alimentaţie corectă şi supraveghere strictă. Că orice răceală sau infecţie pot avea repercusiuni crunte pentru trupul firav.

Cei care doresc sa-l ajute o pot face donand in urmatoarele conturi bancare:
Titular cont:
Spatariuc Florin (tatal copilului)
RO53RZBR0000060016421442 LEI
RO68RZBR0000060016421463-EURO
RO57RZBR0000060016421467-USD (dolari)
Cod SWIFT RZBRROBU
NR.TELEFON:0763177465-tata copilului

Haideţi să fim îngeri pentru Sergiu-Petru cel mic! Aşa vom deveni bogaţi şi împliniţi sufleteşte.

(Florentina Toniţă) 

  

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
12

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
66

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
26

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...