VEZI aici Revista Hyperion, numerele 4-5-6 din 2012

VEZI aici Revista Hyperion, numerele 4-5-6 din 2012
A aparut revista Hyperion, numerele 4-5-6/2012, publicatie editata de Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene", cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu".

Accentele poarta, si in acest numar, semnatura lui Gellu Dorian, redactor-sef al publicatiei, care scrie "Despre prietenie, caracter si ipocrizie".

Cititorii care vor rasfoi paginile vor regasi rubricile consacrate (Invitatul revistei - Angela Baciu in dialog cu Ana Blandiana, Dialogurile revistei - Andra Rotaru in dialog cu Liviu Antonesei, Emilian Galaicu Paun, sau Cristina Scarlat in dialog cu Adelina Patrichi, Poesis - poezii de Liviu Ioan Stoiciu, Radu Florescu, Daniel Corbu, Vasile Iftime, Paul Aretzu sau Gheorghe Vidican, Beletristica - rubrica in cadrul careia semneaza, printre altii, Varujan Vosganian, Radu Aldulescu, Mircea Sandulescu, dar si Cronica literara, Eminescu in aeternum, Universalis).

In acest numar sunt aniversati scriitorii Ioan Moldovan, la implinirea a 60 de ani, si Dan Bogdan Hanu, care a implinit luna aceasta 50 de ani.

Memoria
consemneaza Notele de jurnal ale Stelei Covaci, dar si Inedit de Nichita Stanescu, iar Mircea Oprea semneaza cronicile spectacolelor montate in acest an pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, "Caii la fereastra", de Matei Visniec, in regia lui Petru Vutcarau, si "O noapte furtunoasa", regia Alexandru Vasilache.

CITESTE AICI REVISTA HYPERION! 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, la Botoșani: Industria textilă, cea mai afectată după pandemie

astăzi, 15:50
201

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că domeniul textil este cel mai afectat după pand...

Doi elevi din Botoșani au fost admiși cu media 10 la liceu

astăzi, 15:15
379

Nu mai puțin de 2647 absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Botoșani au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2020-2021. Mini...

Bărbat în stare critică preluat de elicopter SMURD

astăzi, 15:09
233

Un bărbat a ajuns joi, la spital după ce a suferit un infarct. Pacientul în vârstă de 67 de ani, din Hilișeu-Horia, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri în ...