VEZI aici Revista Hyperion, numerele 4-5-6 din 2012

VEZI aici Revista Hyperion, numerele 4-5-6 din 2012
A aparut revista Hyperion, numerele 4-5-6/2012, publicatie editata de Fundatia Culturala "Hyperion - Caiete botosanene", cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, prin Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu".

Accentele poarta, si in acest numar, semnatura lui Gellu Dorian, redactor-sef al publicatiei, care scrie "Despre prietenie, caracter si ipocrizie".

Cititorii care vor rasfoi paginile vor regasi rubricile consacrate (Invitatul revistei - Angela Baciu in dialog cu Ana Blandiana, Dialogurile revistei - Andra Rotaru in dialog cu Liviu Antonesei, Emilian Galaicu Paun, sau Cristina Scarlat in dialog cu Adelina Patrichi, Poesis - poezii de Liviu Ioan Stoiciu, Radu Florescu, Daniel Corbu, Vasile Iftime, Paul Aretzu sau Gheorghe Vidican, Beletristica - rubrica in cadrul careia semneaza, printre altii, Varujan Vosganian, Radu Aldulescu, Mircea Sandulescu, dar si Cronica literara, Eminescu in aeternum, Universalis).

In acest numar sunt aniversati scriitorii Ioan Moldovan, la implinirea a 60 de ani, si Dan Bogdan Hanu, care a implinit luna aceasta 50 de ani.

Memoria
consemneaza Notele de jurnal ale Stelei Covaci, dar si Inedit de Nichita Stanescu, iar Mircea Oprea semneaza cronicile spectacolelor montate in acest an pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, "Caii la fereastra", de Matei Visniec, in regia lui Petru Vutcarau, si "O noapte furtunoasa", regia Alexandru Vasilache.

CITESTE AICI REVISTA HYPERION! 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Nu e iarnă, dar mi-e frig

Duminică, 26 Ianuarie 2020
171

Ca de obicei, seara vă învităm la lectură. De acestă dată, versurile „din stradă” sunt trimise pe adresa redacției de către Flavius Petrișor.NU E IARNA, DAR MI-E FRIG...

Loto 6/49: Rezultatele extragerilor de duminică, 26 ianuarie 2020

Duminică, 26 Ianuarie 2020
590

Loterie Română a continuat, duminică, 26  ianuarie a.c., seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc. DC News publică numerele extrase încep&ac...

Bărbat grav rănit, după ce s-a izbit cu mașina într-un cap de pod

Duminică, 26 Ianuarie 2020
1016

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Botoșani, a ajuns la Urgențe, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod, duminică, în localitatea Orășeni Deal.Potrivit u...