Stai în casă? Scrie un eseu, iar Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” te premiază

Stai în casă? Scrie un eseu, iar Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” te premiază

Când toate veștile sunt proaste, iar românii stau în casă pentru a preveni extinderea epidemiei de coronavirus, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, a găsit o oportunitate incredibilă pentru a face ca acest timp să nu fie pur și simplu irosit, ci redat culturii.

Memorialul Ipotești a inițiat concursul „Cât stau acasă, scriu un eseu”, concurs care se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ, iar temele alese sunt, în ordine, un loc din Botoșani de care se leagă numele Eminescu, un obiect din spațiile Memorialului Ipotești (pentru identificare, pot fi vizualizate prezentările memorialului Ipotești pe Youtube); un text eminescian; iar ca tema specială: „Ipoteștiul/ Eminescu și noi”.

Evident, acest concurs se va desfășura lunar pe perioada cât toți elevii stau acasă, prima ediție urmând a avea debutul mâine, și ar urma să se desfășoare între 23 martie și 23 aprilie 2020, pentru ca rezultatele să fie anunțate de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” pe data de 28 aprilie 2020.

Eseurile sunt așteptate de organizatori până pe 23 aprilie, la adresa: glosememipotesti@gmail.com.

Lucrările ar trebui totuși să respecte câteva condiții grafice: să fie scrie cu fonturi Times New Roman Normal, caracter 12, spațiere 1,0, pentru formatul A4: (21 x 29,7 cm), cu o margine de 3 cm (stânga), 2 cm (sus), 2 cm (jos), 1,5 cm (dreapta), în timp ce paginile trebuie să fie numerotate consecutiv. Poate să aibă între trei şi cinci pagini, dar obligatoriu trebuie specificat numele autorului, vârsta, precum și unitatea de învăţământ din care face parte.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

GCS al Guvernului anunță încă două decese. Pacienții au fost diagnosticați cu Covid post-mortem

astăzi, 19:57
111

Încă două decese cauzate de coronavirus s-au înregistrat în România, luni seară, anunță Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.Este vorba, mai întâ...

Un om de afaceri botoșănean a fost numit vicepreședinte al Patronatului Român

astăzi, 19:35
118

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, din Botoșani, a fost numit vicepreședinte în cadrul Patronatului Român Național. Aceasta este prima organizație specifică cu reprezentativita...

Flutur, mesaj emoționant către botoșăneni, în contextul epidemiei. „Nu va fi lipsit de suferințe acest parcurs, dar vom ieși întăriți”

astăzi, 19:17
278

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a transmis un mesaj emoționant către botoșăneni, pentru a-i încuraja să respecte măsurile de precauție impuse în contextul...