Regal de muzică clasică susținut de Filarmonica Națională din Chișinău, alături de cor și corpul de balet la „Simfonii de Toamnă” 2019 la Suceava. Evenimentul uimitor organizat de Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA!

Regal de muzică clasică susținut de Filarmonica Națională din Chișinău, alături de cor și corpul de balet la „Simfonii de Toamnă” 2019 la Suceava. Evenimentul uimitor organizat de Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA!

Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA a organizat luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 19:00, a opta ediție a evenimentului cultural SIMFONII DE TOAMNĂ.

Anul acesta, sucevenii au petrecut o memorabilă seară de toamnă în compania renumiților artiști de la FILARMONICA NAȚIONALĂ ”S. LUNCHEVICI” din CHIȘINĂU dirijor Mihai Agafița, CAPELA CORALĂ DOINA dirijor Ilona Stepan, CORPUL DE DANS, soliștii Tatiana Costiuc (soprana), Igor Turcan (tenor), Marin Gheraș (nai), Eugen Negruță (acordeon), artiști care au intrepretat arii celebre de muzică clasică.

Orașul Suceava a vibrat pentru câteva ore, iar orchestra, corul și corpul de balet au reunit 120 de artiști de elită. Concertul extraordinar a avut loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei, accesul făcându-se doar pe baza de invitație, începând cu ora 18.00.

„Dăruiți comunității împreună cu Rotary” a fost mesajul cu care membrii Clubului au derulat acest proiect și în 2019, după extraordinarele ecouri ale primelor șapte ediții ale evenimentului.

Organizarea regalului de muzică clasică la Suceava SIMFONII DE TOAMNĂ, ediția a opta, a fost posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat în eveniment, proiectul fiind susținut de nume importante din mediul de afaceri local, de autoritățile locale și județene și de mass-media.

Primele șapte ediții ale evenimentului au adus pe scenă artiștii de la Filarmonica din Botoșani în 2012 și 2014, de la Opera Națională Română din Iași în 2013, 2016 și 2018, de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău în anul 2015 și de la Filarmonica George Enescu din Iași în 2017.

„Acest eveniment a ajuns de la statutul de proiect la statutul de eveniment datorită superbului public, datorită sucevenilor care s-au regăsit în ceea ce am adus pe scenă și ne-au determinat să fim mai buni cu fiecare an ce trece. Această este normalitatea spre care ne îndreptăm și pe care ne-o dorim la noi acasă, în Suceava”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Totodată, Club Rotary Suceava-Bucovina s-a arătat că se bucură foarte mult că toamna la Suceava este acum asociată cu Simfoniile de Toamnă!

„Trăim cu convingerea că oricât de mult am încerca să facem pentru comunitatea din Suceava, nu este suficient. Aceasta merită întotdeauna mai mult decât ceea ce putem noi face”, eu mai explicat organizatorii care mulțumesc pentru susținere sucevenilor.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității. 

Precizăm că organizarea evenimentului a fost realizată de președintele 2019-2020 Rotary Club Suceava Bucovina, Eugen Scriban, și managerul de proiect, Dan Ioan Cușnir

Iată doar câteva imagini surprinse la acest eveniment incredibil!
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FCSB - FC Botoșani 1-1! Două Euro-Goluri și fotbal ZERO!

Sâmbătă, 4 Iulie 2020
419

FC Botoșani a plecat la București, unde sâmbătă seară, de la ora 20:00, a disputat o partidă împotriva vicecampioanei României, FCSB.După un început de meci echilibr...

România, vid legislativ anti-Covid-19! Ludovic Orban: Nu țineți cont de deciziile CCR, fiți responsabili și rămâneți în spitale

Sâmbătă, 4 Iulie 2020
420

Premierul Ludovic Orban le-a cerut astăzi celor care sunt infectați cu noul coronavirus să rămână internați în spital și să NU țină cont de deciziile Curții Constituționale, ca...

După ce a fost înțepată de o insectă, o botoșăneancă a fost luată cu salvarea direct din pădure

Sâmbătă, 4 Iulie 2020
1264

O femeie de 48 de ani, din judeţ, a ajuns la Urgenţe cu o ambulanţă, după ce a fost înţepată de o insectă.Aceasta se afla în pădure, la cules ciuperci, iar la un moment dat a...