„Les filmes de Cannes à Botoșani” debutează în această seară. Cristi, un polițist român corupt, îi așteaptă pe botoșăneni la Cinema „Unirea”

„Les filmes de Cannes à Botoșani” debutează în această seară. Cristi, un polițist român corupt, îi așteaptă pe botoșăneni la Cinema „Unirea”

Prima ediție a Festivalului „Les filmes de Cannes à Botoșani” debutează în această seară, la Cinema Unirea din municipiul-reședință, avându-i ca invitați speciali pe actorul Vlad Ivanov, cetățean de Onoare al orașului Botoșani, pe actorul Adrian Titieni și pe criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Începând cu ora 17:30, va rula filmul „Dolor y gloria”, care a câștigat Premiul pentru interpretare masculină al Cannes 2019.

De la ora 20:00, va fi difuzat „La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, inclus în competiția Cannes 2019. Filmul face parte din cadrul secțiunii „Ivanov 50” și este împărtășit publicului în prezența protagonistului din Botoșani. Premiera mondială a celui de al cincilea lungmetraj al lui Porumboiu a avut loc sâmbătă, 19 octombrie a.c.

Din distribuția comediei „La Gomera” mai fac parte, printre alții: Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga. Pentru prima dată, Vlad Ivanov a filmat inclusiv în afara granițelor țării, în Spania și Singapore.

Vlad Ivanov joacă rolul lui Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest în București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

Prezent la momentul în care lungmetrajul de 1h38min a fost aclamat la Cannes, ambasadorul României în Franța a transmis că produsul artistic a cucerit cinefilii din Franța. 

O sală arhiplină, minute şi minute în şir de aplauze pentru filmul lui Corneliu Porumboiu la Festivalul de la Cannes: La Gomera, în selecţia oficială, proiecţie în premieră mondială. O poveste poliţistă care se desfăşoară în trei ţări, România, Spania si Singapore, cu o distribuţie foarte bună, un film alert, cu mult umor subtil, o imagine superbă şi o coloană sonoră pe care nu ai cum să o uiţi. Unul dintre actorii spanioli ai filmului mi-a spus la sfarsit: "Trebuie sa fţti mândri că aveti astfel de regizori"

, a precizat Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa.

 

Festivalul continuă după următorul program:

Luni, 21 octombrie

16:00 | CANNES, LE FESTIVAL LIBRE de Frédéric Chaudier și Frédéric Zamochnikoff (2018, 52 min, FR). Proiecție urmată de prezentarea cărții Cannes 1939, Festivalul care n-a mai avut loc, de Olivier Loubes (Ed. Libris & Mioritics, 2019) apărută în România în traducerea Irinei Margareta Nistor. Introducere susținută de Irina Margareta Nistor. *intrare liberă

18:00 | LITTLE JOE, de Jessica Hausner (2019, 105 min, AT, UK, DE). Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2019

20:00 | MARIA, REGINA ROMÂNIEI, de Alexis Sweet Cahill (2019, 106 min). În prezența actorului Adrian Titieni + Q&A

Marți, 22 octombrie

16:00 | PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, de Céline Sciamma (2019, 120 min, FR). Premiul pentru scenariu, Cannes 2019

18:30 | MATTHIAS ET MAXIME, de Xavier Dolan (2019, 119 min, CN). În competiție, Cannes 2019

20:45 | PARASITE, de Bong Joon-Hoo (2019, 132 min, KR). Palme d’Or, Cannes 2019

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sub paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, BULETINELE de vot pentru turul doi au ajuns la Botoșani

astăzi, 18:25
174

Atât buletinele de vot necesare pentru cel de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, cât şi procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, respectiv timbrele auto...

Botoșăneancă oprită în ultima clipă de la un gest cumplit

astăzi, 18:22
522

O femeie de 40 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Norocul a făcut ca aceasta să fie găsită în timp util de către mama ...

CSM Botoșani: "Mergem la Cluj să ne calificăm!" Optimism după o tragere norocoasă!

astăzi, 18:15
88

CSM Botoșani a avut noroc la tragerea la sorți a optimilor de finală din Cupă României, și a evitat adversari precum Dinamo București sau HC Dobrogea SUD Constanța. Trupa lui Radu Roșu s...