„Les filmes de Cannes à Botoșani” debutează în această seară. Cristi, un polițist român corupt, îi așteaptă pe botoșăneni la Cinema „Unirea”

„Les filmes de Cannes à Botoșani” debutează în această seară. Cristi, un polițist român corupt, îi așteaptă pe botoșăneni la Cinema „Unirea”

Prima ediție a Festivalului „Les filmes de Cannes à Botoșani” debutează în această seară, la Cinema Unirea din municipiul-reședință, avându-i ca invitați speciali pe actorul Vlad Ivanov, cetățean de Onoare al orașului Botoșani, pe actorul Adrian Titieni și pe criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Începând cu ora 17:30, va rula filmul „Dolor y gloria”, care a câștigat Premiul pentru interpretare masculină al Cannes 2019.

De la ora 20:00, va fi difuzat „La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, inclus în competiția Cannes 2019. Filmul face parte din cadrul secțiunii „Ivanov 50” și este împărtășit publicului în prezența protagonistului din Botoșani. Premiera mondială a celui de al cincilea lungmetraj al lui Porumboiu a avut loc sâmbătă, 19 octombrie a.c.

Din distribuția comediei „La Gomera” mai fac parte, printre alții: Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga. Pentru prima dată, Vlad Ivanov a filmat inclusiv în afara granițelor țării, în Spania și Singapore.

Vlad Ivanov joacă rolul lui Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest în București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

Prezent la momentul în care lungmetrajul de 1h38min a fost aclamat la Cannes, ambasadorul României în Franța a transmis că produsul artistic a cucerit cinefilii din Franța. 

O sală arhiplină, minute şi minute în şir de aplauze pentru filmul lui Corneliu Porumboiu la Festivalul de la Cannes: La Gomera, în selecţia oficială, proiecţie în premieră mondială. O poveste poliţistă care se desfăşoară în trei ţări, România, Spania si Singapore, cu o distribuţie foarte bună, un film alert, cu mult umor subtil, o imagine superbă şi o coloană sonoră pe care nu ai cum să o uiţi. Unul dintre actorii spanioli ai filmului mi-a spus la sfarsit: "Trebuie sa fţti mândri că aveti astfel de regizori"

, a precizat Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa.

 

Festivalul continuă după următorul program:

Luni, 21 octombrie

16:00 | CANNES, LE FESTIVAL LIBRE de Frédéric Chaudier și Frédéric Zamochnikoff (2018, 52 min, FR). Proiecție urmată de prezentarea cărții Cannes 1939, Festivalul care n-a mai avut loc, de Olivier Loubes (Ed. Libris & Mioritics, 2019) apărută în România în traducerea Irinei Margareta Nistor. Introducere susținută de Irina Margareta Nistor. *intrare liberă

18:00 | LITTLE JOE, de Jessica Hausner (2019, 105 min, AT, UK, DE). Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2019

20:00 | MARIA, REGINA ROMÂNIEI, de Alexis Sweet Cahill (2019, 106 min). În prezența actorului Adrian Titieni + Q&A

Marți, 22 octombrie

16:00 | PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, de Céline Sciamma (2019, 120 min, FR). Premiul pentru scenariu, Cannes 2019

18:30 | MATTHIAS ET MAXIME, de Xavier Dolan (2019, 119 min, CN). În competiție, Cannes 2019

20:45 | PARASITE, de Bong Joon-Hoo (2019, 132 min, KR). Palme d’Or, Cannes 2019

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
814

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
256

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
223

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...