Gheoghe Dinica a intrat in soc septic!

Gheoghe Dinica a intrat in soc septic!

 Gheorghe Dinica  

Starea actorului Gheorghe Dinică este extrem de gravă, infecţia cu stafilococ s-a răspândit în tot corpul, cauzând un şoc septic (insuficienţă circulatorie acută ca urmare a septicemiei)care a dus la multiple funcţionări defectuoase ale organelor, a explicat pentru NewsIn dr. Bogdan Opriţa.

"Bronhopneumonia este o infecţie pulmonară severă. Stafilococoul a fost depistat când pacientul a fost adus la spital. Acum există acest microb în plămâni, care a provocat această boală, iar infecţia s-a dus în tot sângele şi în tot corpul. Asta înseamnă şoc septic. Această infecţie a provocat multiple funcţionări defectuoase ale organelor. Maestrul este în stare extrem de gravă, ca urmare a şocului septic. Deocamdată nu ne putem pronunţa, să spunem dacă starea sa evoluează spre bine sau spre rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie, informează un comunicat al spitalului.

Evoluţia clinică în ultimele zile a fost staţionară, iar prognosticul este în continuare rezervat. Se continuă tratamentul specific la terapie intensivă.

În vârstă de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" în după-amiaza zilei de 22 octombrie, după două zile petrecute la Spitalul Elias, acuzând o stare de oboseală accentuată.

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice", au precizat, duminică, reprezentanţii spitalului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Motivul pentru care un botoșănean de 22 de ani a venit la Urgențe, a lăsat personalul medical fără replică

astăzi, 20:41
805

Protagonistul unui caz care a lăsat fără replică personalul Unității de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Jdețean, a fost al unui tânăr de 22 de ani din Botoşani.Vizibil îng...

Tânăr de 16 ani, rănit după ce a intrat cu căruța pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism. Șoferul consumase alcool

astăzi, 20:17
687

Un tânăr în vârstă de 16 ani a fost rănit, după ce a pătruns cu căruța pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, luni seară, &icir...

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, luată cu asalt: „Brusc, oamenii îşi aduc aminte de dureri mai vechi”

astăzi, 20:13
946

Peste 170 de botoşăneni au ajuns la Urgenţe în doar ultimile 24 de ore. Asta nu a însemnat, însă, că reprezentau şi urgenţe medicale.Potrivit cadrelor medicale din Unitat...