Gheoghe Dinica a intrat in soc septic!

Gheoghe Dinica a intrat in soc septic!

 Gheorghe Dinica  

Starea actorului Gheorghe Dinică este extrem de gravă, infecţia cu stafilococ s-a răspândit în tot corpul, cauzând un şoc septic (insuficienţă circulatorie acută ca urmare a septicemiei)care a dus la multiple funcţionări defectuoase ale organelor, a explicat pentru NewsIn dr. Bogdan Opriţa.

"Bronhopneumonia este o infecţie pulmonară severă. Stafilococoul a fost depistat când pacientul a fost adus la spital. Acum există acest microb în plămâni, care a provocat această boală, iar infecţia s-a dus în tot sângele şi în tot corpul. Asta înseamnă şoc septic. Această infecţie a provocat multiple funcţionări defectuoase ale organelor. Maestrul este în stare extrem de gravă, ca urmare a şocului septic. Deocamdată nu ne putem pronunţa, să spunem dacă starea sa evoluează spre bine sau spre rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie, informează un comunicat al spitalului.

Evoluţia clinică în ultimele zile a fost staţionară, iar prognosticul este în continuare rezervat. Se continuă tratamentul specific la terapie intensivă.

În vârstă de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" în după-amiaza zilei de 22 octombrie, după două zile petrecute la Spitalul Elias, acuzând o stare de oboseală accentuată.

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice", au precizat, duminică, reprezentanţii spitalului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MOL România susține tineri din medii defavorizate printr-o nouă ediție a programului „Permis pentru viitor”

astăzi, 09:48
42

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat cea de-a șasea ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin care acoperă costurile obținerii permisului de conducere ...

Astăzi: CSM Vaslui - CSM Botoșani! Duel moldovenesc în capitală!

astăzi, 08:48
67

CSM Botoșani și CSM Vaslui se întâlnesc astăzi, de la ora 15:40, într-un meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii Zimbrilor.Pentru CSM Botoșani, duelul cu Vaslui este u...

Cum întârzie birocraţia românească investiţii de milioane de euro. Două exemple din Botoșani

astăzi, 08:43
233

O investiţie de 30 de milioane de euro este întârziată de birocraţia românească. Propriu-zis până când au fost scoase la licitaţie lucrările, cursul euro a crescut...