Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor, Botosani, 6-8 august 2010

Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor, Botosani, 6-8 august 2010

ION ILIE

Trei zile de festival pe Pietonalul Unirii, manifestarea reunind aproape 60 de mesteri din Romania si Republica Moldova! In perioada 6-8 august, Consiliul Local Botosani, Primaria Botosani, Consiliul Judetean, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani organizeaza Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor.

Sunt asteptati la Botosani 50-60 de mesteri din judetele Arges, Bistrita Nasaud, Covasna, Galati, Harghita, Iasi, Ilfov, Mures, Maramures, Prahova, Suceava, Botosani si mesteri din Republica Moldova, actiunea desfasurandu-se pe Pietonalul Unirii intre orele 17.00-20.00.

"In cadrul acestui mare festival avem Festivalul coregrafic "Vasile Andriescu", dedicat unuia dintre marii coregrafi ai Moldovei, manifestare aflata la a patra editie. Am invitat formatiile mai bine cotate, si anume din Arges - Ansamblul "Mugurelul", Cluj – Campia Turzii "Ardeleanca", Constanta - "Plai de dor" si Botosani - "Cordareanca", "Lozneanca", iar din Republica Moldova formatia "Busuioc moldovenesc", din localitatea Sturzovca. Formatiile invitate vor sustine spectacole coregrafice pe Pietonalul Unirii, in zilele de 6,7,8 august", a precizat Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, pe 8 august, intre orele 11.00-14.00 are loc Festivalul Fanfarelor, la care participa formatii din Iasi, Suceava, Botosani si Republica Moldova.

"Traditiile incep sa dispara. Rolul institutiei mele este de a conserva cultura traditionala. Prin aceste spectacole incercam sa transmitem traditiile din generatie in generatie. Avem formatii de dansuri traditionale formate din copii, iar in cadrul Festivalului Fanfarelor vor evolua si doua formatii de copii din Mileanca si Hudesti. De asemenea, vom vedea grupuri de copii care si-au insusit aceste mestesuguri, tesut, pistura, ceramica. Nu este deloc usor, in contextul economic existent, sa organizam acest gen de manifestari", a conchis Ion Ilie.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cristina Ciobănașu și fericirea de acasă: ”Nu am vrut să plec de aici fără să vă las poze cu ai mei!” (Foto)

astăzi, 13:27

E perioada vacanței și, între proiecte de televiziune, frumoasa și carismatica actriță Cristina Ciobănașu a reușit să facă și un drum acasă, la Vorona, pentru a-și vizita părinții...

Cine sunt cele 16 femei cu viață sfântă, canonizate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române!

astăzi, 12:58

Şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc marţi, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Preafe...

Migrația inversă: Românii părăsesc Italia și se întorc în țară - „Au plecat foarte multe femei care îngrijesc bătrâni!”

astăzi, 12:04

Un număr tot mai mare de români care s-au stabilit în Italia se întorc în România, dezamăgiți de realitățile economice tot mai dificile din Peninsulă. Potrivit date...