Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor, Botosani, 6-8 august 2010

Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor, Botosani, 6-8 august 2010

ION ILIE

Trei zile de festival pe Pietonalul Unirii, manifestarea reunind aproape 60 de mesteri din Romania si Republica Moldova! In perioada 6-8 august, Consiliul Local Botosani, Primaria Botosani, Consiliul Judetean, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani organizeaza Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor.

Sunt asteptati la Botosani 50-60 de mesteri din judetele Arges, Bistrita Nasaud, Covasna, Galati, Harghita, Iasi, Ilfov, Mures, Maramures, Prahova, Suceava, Botosani si mesteri din Republica Moldova, actiunea desfasurandu-se pe Pietonalul Unirii intre orele 17.00-20.00.

"In cadrul acestui mare festival avem Festivalul coregrafic "Vasile Andriescu", dedicat unuia dintre marii coregrafi ai Moldovei, manifestare aflata la a patra editie. Am invitat formatiile mai bine cotate, si anume din Arges - Ansamblul "Mugurelul", Cluj – Campia Turzii "Ardeleanca", Constanta - "Plai de dor" si Botosani - "Cordareanca", "Lozneanca", iar din Republica Moldova formatia "Busuioc moldovenesc", din localitatea Sturzovca. Formatiile invitate vor sustine spectacole coregrafice pe Pietonalul Unirii, in zilele de 6,7,8 august", a precizat Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, pe 8 august, intre orele 11.00-14.00 are loc Festivalul Fanfarelor, la care participa formatii din Iasi, Suceava, Botosani si Republica Moldova.

"Traditiile incep sa dispara. Rolul institutiei mele este de a conserva cultura traditionala. Prin aceste spectacole incercam sa transmitem traditiile din generatie in generatie. Avem formatii de dansuri traditionale formate din copii, iar in cadrul Festivalului Fanfarelor vor evolua si doua formatii de copii din Mileanca si Hudesti. De asemenea, vom vedea grupuri de copii care si-au insusit aceste mestesuguri, tesut, pistura, ceramica. Nu este deloc usor, in contextul economic existent, sa organizam acest gen de manifestari", a conchis Ion Ilie.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a fost implicat într-un accident cu trei mașini la Suceava

astăzi, 19:17
202

Un botoșănean a fost implicat într-un accident rutier care a avut loc duminică, în jurul orei 16.30, pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava.În carambol au fost implica...

Un italian din Dorohoi a decedat la o piscină din Cacica

astăzi, 19:03
193

Un italian stabilit in Dorohoi,  a decedat la o piscină în  Cacica. Acesta era împreună cu concubina, ambii mergînd să se răcorească din cauza căldurii.Ieri, la&n...

Bărbat din Botoșani arestat în Iași. Din mers pe bicicletă, a smuls două telefoane ale unor tinere

astăzi, 16:12
218

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un tânăr, bănuit de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie prin smulgere. Acesta a fos...