Colindele au adus bucuria în bisericuța satului Agafton: Dialogul dintre generații! FOTO, VIDEO

Colindele au adus bucuria în bisericuța satului Agafton: Dialogul dintre generații! FOTO, VIDEO

Se spune despre colind că este glasul Sfintei Evanghelii, transmis în sufletele și în casele credincioșilor creștini. Colindele sunt legătura cea mai directă și mai frumoasă cu Dumnezeu, iar bucuria care le însoțește vine să adauge un strop de credință în sufletul celui care le ascultă.

Se cântă în biserică sau în casele oamenilor, de la sărbătoarea Sfântului Andrei până la Bobotează. Deși cunoscute de secole, generații și generații le poartă în fiecare an pe la porți, copii sau bătrâni duc mesajul lor de bucurie și vestesc Nașterea Domnului.

Sâmbătă, 8 decembrie, Biserica parohiei Agafton a devenit neîncăpătoare, zeci de credincioși venind să asiste la a doua ediție a Concertului extraordinar de colinde "Hristos ne naște, slăviți-L", invitați în acest an fiind Corul misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei - Corul "Sf. Ioan Iacob Hozevitul", precum și Grupul Folcloric "Bodgana" din Bognănești, județul Suceava.

Gazda evenimentului, pr. paroh Florin Istrate, a urat bun venit enoriașilor și oaspeților de departe sau de aproape. "Cu ajutorul Maicii Domnului facem acest concert de colinde, pentru a-L întâmpina pe Iisus Hristos în casa sufletului nostru. În biserica noastră toată lumea este primită cu dragoste și bucurie, sunteți așteptați nu numai la concertul de colinde, ci și la cele două hramuri ale bisericii, Izvorul Tămăduirii și Acoperământul Maicii Domnului", a rostit părintele Istrate.

Alături de oaspeții din Bogdănești, care i-au încântat pe cei prezenți nu doar prin vocile impresionante, ci și prin costumele populare cu specific bucovinean, în biserică au fost prezenți sâmbătă seara și invitați din Iași. "Mulțumesc tuturor celor care au participat și ne-au susținut, fără ajutorul dvs. nu am fi reușit. O rugăm pe Maica Domnului, care este ocrotitoarea acestei parohii, să vă ia sub Acoperământul ei", a adăugat preotul Florin Istrate.

Pe parcursul a două ore, credincioșii au asistat la un adevărat dialog al generațiilor. Maturitatea și vocile impunătoare ale bărbaților din Grupul Folcloric Bogdana au primit răspunsuri din partea tinerilor din Corul misionar al Mitropoliei Moldovei. Tradiție și puritate, amprentă folclorică menită să întărească și mai mult specificul ortodox, dar mai ales bucurie! Un dialog al cântecului, pe care credincioșii l-au apreciat, toți cei prezenți în lăcașul de la Agafton cântând împreună "O, ce veste minunată!". La final, alături de preotul paroh, enoriașii și invitații au participat împreună la o agapă, gazdele împărțind tuturor colaci, fructe și gustări alese. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Nu trasa limite, nu lipi etichete. Începe prin a învăța fericirea. Vei fi surprins când îți vei recunoaște chipul!

Joi, 21 Martie 2019
452

Până să se înfășoare în haine și să așeze între ei ziduri, oamenii se recunoșteau după chip. Vedeau, privindu-se unul pe altul, mai întâi privirea și apoi...

A apărut un nou număr al revistei de cultură HYPERION - 1-2-3/2019

Miercuri, 20 Martie 2019
611

A apărut un nou număr al revistei de cultură Hyperion, numărul 1-2-3/2019 (297-298-299), ediție dedicată Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia pe anul 2018. ...

Omul care poartă prin veac Istoria: Ioan Maluș împlinește 96 de ani!

Sâmbătă, 16 Martie 2019
947

Supraviețuitor al temnițelor comuniste. Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani (alături de fratele său, Vasile Maluș, trecut la cele veșnice pe 19 aprilie 2018), Ioan Maluș se așa...