Botoșănenii sunt așteptați în acest week-end la „Noaptea Albă a Galeriilor”!

Botoșănenii sunt așteptați în acest week-end la „Noaptea Albă a Galeriilor”!

Muzeul Judeţean Botoşani a anunțat că în acest week-end, mai exact vineri, va organiza un amplu eveniment cultural: „Noaptea Albă a Galeriilor”. Acesta urmează a avea loc la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”, în intervalul orar 16.00 – 24.00.

Vorbim despre un eveniment care la Botoşani a ajuns la a V-a ediţie, după ce proiectul a fost iniţiat în anul 2007, în Bucureşti, de către Asociația Ephemair, care a reputat un mare succes imediat ce a dedicat o întreagă noapte artei contemporane.

Începând de la ora 20.00, botoșănenii sunt invitați la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”, unde va avea loc expoziţia „Natura statică – între clasic şi modern”.

O întreagă paletă de curente artistice este etalată în acest spațiu expozițional, iar printre semnături găsim contemporani a căror lucrări nu mai au nevoie de nicio prezentare. Astăzi, toate lucrările expuse  fac parte din patrimoniul artistic al Muzeului Județean Botoșani.

Iată și artiștii a căror senături le regăsim pe pânzele expuse în această noapte: Petre Achiţenie, Costache Agafiţei, Călin Alupi, Ion Andreescu, Octav Băncilă, Mariea Boz, Traian Brădean, Spiru Chintilă, Eugen Crăciun, Alexandru Cumpătă, Emilia Cuţescu -Stork, Zamfir Dumitrescu, Rodica Grigoriu, Valentin Hoeflich, Mihai  Macri, Victor Mihăilescu – Craiu, Dan Monahu, Costin Neamţu, Marcel Olinescu, Constantin Pacea, Ion Pană, Constantin Piliuţă, Nicolae Popa, Rudolf Schwaitzer – Cumpăna, Ion Sălişteanu, C.D. Stahi, Gheorghe Stanciu, Eustaţiu Stoenescu, Liviu Suhar, Dinu Șerban, Liviu Șoptelea, Vasile Ştefan, Aristotel Vasiliu și Gheorghe Zidaru.

„Cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică”, a explicat Ana Florescu Coşereanu, muzeograf la Secţia de Artă şi Etnografie a Muzeului Județean Botoșani.

Seara va debuta cu un moment muzicale susţinut de Cvartetul Phoebus Botoşani, precum și cu o întânire  cu artiști plastici care expun în acest perimetru, dar și mai mulți scriitori botoșăneni care și-au făcut cunoscută prezența la aces eveniment. Curatorii evenimentului vor fi  muzeograful Ana Florescu Coșereanu și pictorul Liviu Șoptelea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Bacalaureat 2020: Elevii și părinții nu mai sunt umiliți, dar sunt școli la Botoșani în care patru ani s-a agățat ghiozdanul de gard

Miercuri, 1 Iulie 2020
3082

La Botoșani există câteva unități de învățământ unde elevii par a fi venit degeaba la școală în ultimii patru ani, sau poate, doar pentru a cheltui banii munciți cu g...

Astăzi, Solstițiul de vară. 21 iunie, ziua cea mai lungă din an

Duminică, 21 Iunie 2020
741

21 iunie, ziua cea mai lungă din an, este momentul Solstiţiului de vară. În această zi, în emisfera nordică, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°, adică se ridică de...

Administrația de la Ștefănești a depus la CNI un nou proiect de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură

Miercuri, 17 Iunie 2020
552

Administrația locală de la Ștefănești a depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții un nou proiect pentru care speră să obțină finanțare în cel mai scurt timp.Este...