Botoșănenii sunt așteptați în acest week-end la „Noaptea Albă a Galeriilor”!

Botoșănenii sunt așteptați în acest week-end la „Noaptea Albă a Galeriilor”!

Muzeul Judeţean Botoşani a anunțat că în acest week-end, mai exact vineri, va organiza un amplu eveniment cultural: „Noaptea Albă a Galeriilor”. Acesta urmează a avea loc la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”, în intervalul orar 16.00 – 24.00.

Vorbim despre un eveniment care la Botoşani a ajuns la a V-a ediţie, după ce proiectul a fost iniţiat în anul 2007, în Bucureşti, de către Asociația Ephemair, care a reputat un mare succes imediat ce a dedicat o întreagă noapte artei contemporane.

Începând de la ora 20.00, botoșănenii sunt invitați la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”, unde va avea loc expoziţia „Natura statică – între clasic şi modern”.

O întreagă paletă de curente artistice este etalată în acest spațiu expozițional, iar printre semnături găsim contemporani a căror lucrări nu mai au nevoie de nicio prezentare. Astăzi, toate lucrările expuse  fac parte din patrimoniul artistic al Muzeului Județean Botoșani.

Iată și artiștii a căror senături le regăsim pe pânzele expuse în această noapte: Petre Achiţenie, Costache Agafiţei, Călin Alupi, Ion Andreescu, Octav Băncilă, Mariea Boz, Traian Brădean, Spiru Chintilă, Eugen Crăciun, Alexandru Cumpătă, Emilia Cuţescu -Stork, Zamfir Dumitrescu, Rodica Grigoriu, Valentin Hoeflich, Mihai  Macri, Victor Mihăilescu – Craiu, Dan Monahu, Costin Neamţu, Marcel Olinescu, Constantin Pacea, Ion Pană, Constantin Piliuţă, Nicolae Popa, Rudolf Schwaitzer – Cumpăna, Ion Sălişteanu, C.D. Stahi, Gheorghe Stanciu, Eustaţiu Stoenescu, Liviu Suhar, Dinu Șerban, Liviu Șoptelea, Vasile Ştefan, Aristotel Vasiliu și Gheorghe Zidaru.

„Cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică”, a explicat Ana Florescu Coşereanu, muzeograf la Secţia de Artă şi Etnografie a Muzeului Județean Botoșani.

Seara va debuta cu un moment muzicale susţinut de Cvartetul Phoebus Botoşani, precum și cu o întânire  cu artiști plastici care expun în acest perimetru, dar și mai mulți scriitori botoșăneni care și-au făcut cunoscută prezența la aces eveniment. Curatorii evenimentului vor fi  muzeograful Ana Florescu Coșereanu și pictorul Liviu Șoptelea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Polițiștii nu mai vor să fie asociați cu “polițiștii locali”. Peste 8.000 de oameni au semnat o petiție pentru schimbarea denumirii de „Poliţie Locală” în „Gardă Publică”.

Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
1187

Sindicatul poliţiştilor Europol a făcut un apel pe Facebook prin care se doreşte strângerea de semnături pentru schimbarea denumirii Poliţiei Locale în Gardă Publică. Deja peste 8.000 de oam...

Tradițiile românilor. Astăzi, mare sărbătoare: Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil!

Vineri, 8 Noiembrie 2019
725

În fiecare an, la 8 noiembrie, românii prăznuiesc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.Cei doi arhangheli purtători de sabie că simbol al biruinței sunt, potrivit credinței ort...

Simbolul unei generații: legendara trupă „Phoenix” concertează astăzi la Botoșani! (VIDEO)

Luni, 4 Noiembrie 2019
1384

Legendara trupă Phoenix, cea care avea să dea naștere unui adevărat fenomen în România înainte de anii 90, fiind “vinovată“ printre altele de curentul cultural care a dus la căderea comun...