Arta (re)cunoscută: Olimpicii Liceului de Artă Botoşani!

Arta (re)cunoscută: Olimpicii Liceului de Artă Botoşani!
Arta este în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru, se poate spune totuși că arta este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată o formă de cunoaștere.

În perioada 3-9 aprilie elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" au ridicat acesată formă de cunoaştere, prin participarea la olimpiadele de profil, pe cele mai înalte trepte ale podiumului de premiere.

La Olimpiada Naţională de interpretare muzicală, clasele III-VIII, faza naţională, care a avut loc la Suceava, în perioada 3-9 aprilie 2015, la Olimpiada Naţională de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale, clasele IX-XII, care a avut loc la Iaşi în perioada 3-6 aprilie, la Olimpiada Naţională de Arta Actorului, desfăşurată la Timişoara, în perioada 7-9 aprilie 2015 şi la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Design, Arhitectură şi Istoria artei, care a avut loc la Arad în perioada  5-8 aprilie 2015, loturile olimpice s-au întors cu premii care consfinţesc adevărul rostit de Johann Gottfried von Herder: "Arta stă în firea omului. Toate stările lui pot şi trebuie să dobândească cu timpul forma desăvârşirii artistice".

Vezi rezultatele:

OLIMPIADA ARTA ACTORULUI
OLIMPIADA NATIONALA DE ARTE PLASTICE
OLIMPIADA NATIONALA IX-XII
OLIMPIADA NATIONALA III-VIII

Dificil de definit, dificil de evaluat, arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândeşte, se  defineşte pe sine şi îşi conturează propriul univers.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
359

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
634

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
182

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...