Apel al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor! Slujbele oficiate de preotul Ungureanu nu au nicio valoare!

Apel al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor! Slujbele oficiate de preotul Ungureanu nu au nicio valoare!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Dragi Creștini, Hristos a înviat!

Față de evenimentele petrecute la biserica din satul Schit Orășeni, în ziua de vineri, 5 mai 2017, cu grijă și dragoste părintească vă aducem la cunoștință următoarele:
1. Preotul Ioan Ungureanu, de la Parohia Schit Orășeni, nu a fost alungat din parohie sau destituit. El a fost oprit de la sfintele slujbe până la momentul îndreptării sale.
2. Părintele Ungureanu a decis să se separe de Biserica Ortodoxă Română, îndreptându-se spre o grupare cu tendințe schismatice.
3. Pentru săvârșirea mai multor abateri de la Sfintele Canoane și Statutul Bisericii, între care schisma (întreruperea comuniunii cu ierarhul locului) și neascultarea față de Biserică, preotul Ungureanu Ioan a fost chemat pentru o cercetare în fața Consistoriului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor.
4. Având în vedere gravitatea abaterilor săvârșite și stăruirea în neascultare și schismă, după atragerea repetată a atenției și chemarea stăruitoare la îndreptare, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a dispus oprirea de la slujirea tuturor lucrărilor sfinte a preotului Ioan Ungureanu, precum și suspendarea sa din funcția de paroh al Parohiei Schit Orășeni, începând cu data de 05 mai 2017 și până la finalizarea cercetării Consistoriului eparhial.
5. Preotul oprit de la săvârșirea lucrărilor sfinte nu mai poate săvârși pe perioada opririi nici Sfânta Liturghie și nici o altă slujbă religioasă (botez, cununie, înmormântare, aghiazmă, parastas și celelalte), iar în cazul neascultării, slujbele săvărșite nu au nici o valoare.
6. Bunii credincioși din Parohia Schit Orășeni sunt îndemnați părintește să nu cadă în amăgirea preotului Ioan Ungureanu, ci să rămână fii ascultători ai Bisericii Ortodoxe Române, precum înaintașii lor și în comuniune cu episcopii, preoții, viețuitorii sfintelor mănăstiri și cu toți creștinii ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei din Patriarhia Română și din întreaga Biserică Ortodoxă.

Față de cele de mai sus facem precizarea: credincioșii care participă la slujbele săvârșite de un preot oprit de la slujire de ierarhul său nu beneficiază de harul sfințitor și se rup de comuniunea cu Biserica. Vă îndemnăm să căutați pacea și Îl rugăm pe Dumnezeu să reverse asupra tuturor credincioșilor din Parohia Schit Orășeni duh de liniște, cumpătare și dragoste!

Mitropolia Moldovei și Bucovinei-Arhiepiscopia Iașilor
Comunicat de presă

Despre ce s-a întâmplat la Schit Orăşeni, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:


Ameninţări şi urlete la o biserică din judeţ: preot suspendat pentru neascultare şi nerespectarea canoanelor! FOTO, VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Sâmbătă și duminică: Două biserici din județul Botoșani vor fi sfințite de către IPS Teofan!

astăzi, 18:06
737

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va sfinţi sâmbătă, 23 septembrie 2017, Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi...

VIDEO - Emoționant! Un câine a așteptat ore în șir, în fața unui spital din Iași, întoarcerea stăpânului grav bolnav!

astăzi, 17:40
1214

Ȋn spitalele de pediatrie și în maternități sunt zeci de copii abandonați de mamele lor. Ȋn alte spitale din toată țara, zac uitați bătrâni bolnavi, pe care familiile lor nici m...

Comunicat PSD: Senatorul Lucian Trufin: "Județul Botoșani este pe primul loc loc în clasamentul solicitărilor de subvenții"

astăzi, 15:14
128

Agenția de Plăti și Intervenții în Agricultură a confirmat, după autorizarea la plată a cererilor pentru ajutorul exceptional, faptul că județul Botoșani este pe primul loc loc î...