40 de opere plastice de natură statică, la Galeriile de Artă

40 de opere plastice de natură statică, la Galeriile de Artă

Muzeul Judeţean Botoşani-Secția de Artă Plastică și Etnografie organizează expoziția tematică „Natură statică – între clasic și modern”, care va pute fi vizualizată de către botoșăneni în perioada 21 septembrie - 22 octombrie a.c, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani.

Expoziția reunește generații diferite de artiști români, ale căror lucrări se regăsesc în patrimoniul artistic al Muzeului Județean Botoșani, precum: Petre Achițenie, Costache Agafiței, Călin Alupi, Ion Andreescu, Octav Băncilă, Mariea Boz, Traian Brădean, Spiru Chintilă, Eugen Crăciun, Alexandru Cumpătă, Emilia Cuțescu-Stork, Zamfir Dumitrescu, Rodica Grigoriu, Valentin Hoeflich, Mihai Macri, Victor Mihăilescu-Craiu, Dan Monahu, Costin Neamțu, Marcel Olinescu, Constantin Pacea, Ion Pană, Constantin Piliuță, Nicolae Popa, Rudolf Schwaitzer-Cumpănă, Ion Sălișteanu, C.D. Stahi, Gheorghe Stanciu,  Eustațiu Stoenescu, Liviu Suhar, Dinu Șerban, Liviu Șoptelea, Vasile Ștefan, Aristotel Vasiliu și Gheorghe Zidaru.

Cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică.

Vernisajul expoziției va avea loc la data de 11 octombrie 2019, ora 20,oo, în cadrul evenimentului cultural național NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR DE ARTĂ, aflat la a  XII-a ediție – pe plan național și  la cea de-a V-a ediție prntru Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani. Intrare gratuită la eveniment.

Vizite se pot face zilnic, între orele 9:00 și 17:00.

Taxa de vizitare este de 2 lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități, grupuri; de  4 sau 10 lei pentru adulți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
87

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
52

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
54

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...