40 de opere plastice de natură statică, la Galeriile de Artă

40 de opere plastice de natură statică, la Galeriile de Artă

Muzeul Judeţean Botoşani-Secția de Artă Plastică și Etnografie organizează expoziția tematică „Natură statică – între clasic și modern”, care va pute fi vizualizată de către botoșăneni în perioada 21 septembrie - 22 octombrie a.c, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani.

Expoziția reunește generații diferite de artiști români, ale căror lucrări se regăsesc în patrimoniul artistic al Muzeului Județean Botoșani, precum: Petre Achițenie, Costache Agafiței, Călin Alupi, Ion Andreescu, Octav Băncilă, Mariea Boz, Traian Brădean, Spiru Chintilă, Eugen Crăciun, Alexandru Cumpătă, Emilia Cuțescu-Stork, Zamfir Dumitrescu, Rodica Grigoriu, Valentin Hoeflich, Mihai Macri, Victor Mihăilescu-Craiu, Dan Monahu, Costin Neamțu, Marcel Olinescu, Constantin Pacea, Ion Pană, Constantin Piliuță, Nicolae Popa, Rudolf Schwaitzer-Cumpănă, Ion Sălișteanu, C.D. Stahi, Gheorghe Stanciu,  Eustațiu Stoenescu, Liviu Suhar, Dinu Șerban, Liviu Șoptelea, Vasile Ștefan, Aristotel Vasiliu și Gheorghe Zidaru.

Cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică.

Vernisajul expoziției va avea loc la data de 11 octombrie 2019, ora 20,oo, în cadrul evenimentului cultural național NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR DE ARTĂ, aflat la a  XII-a ediție – pe plan național și  la cea de-a V-a ediție prntru Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani. Intrare gratuită la eveniment.

Vizite se pot face zilnic, între orele 9:00 și 17:00.

Taxa de vizitare este de 2 lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități, grupuri; de  4 sau 10 lei pentru adulți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1021

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
248

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...

Deputatul Marius Budăi, ministrul interimar al Muncii: o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum e cu "greaua moştenire"!

Duminică, 13 Octombrie 2019
270

Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat, duminică, la Digi24, parlamentarul de Botoșani Marius Budăi, m...