40 de opere plastice de natură statică, la Galeriile de Artă

40 de opere plastice de natură statică, la Galeriile de Artă

Muzeul Judeţean Botoşani-Secția de Artă Plastică și Etnografie organizează expoziția tematică „Natură statică – între clasic și modern”, care va pute fi vizualizată de către botoșăneni în perioada 21 septembrie - 22 octombrie a.c, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani.

Expoziția reunește generații diferite de artiști români, ale căror lucrări se regăsesc în patrimoniul artistic al Muzeului Județean Botoșani, precum: Petre Achițenie, Costache Agafiței, Călin Alupi, Ion Andreescu, Octav Băncilă, Mariea Boz, Traian Brădean, Spiru Chintilă, Eugen Crăciun, Alexandru Cumpătă, Emilia Cuțescu-Stork, Zamfir Dumitrescu, Rodica Grigoriu, Valentin Hoeflich, Mihai Macri, Victor Mihăilescu-Craiu, Dan Monahu, Costin Neamțu, Marcel Olinescu, Constantin Pacea, Ion Pană, Constantin Piliuță, Nicolae Popa, Rudolf Schwaitzer-Cumpănă, Ion Sălișteanu, C.D. Stahi, Gheorghe Stanciu,  Eustațiu Stoenescu, Liviu Suhar, Dinu Șerban, Liviu Șoptelea, Vasile Ștefan, Aristotel Vasiliu și Gheorghe Zidaru.

Cele 40 de lucrări expuse prezintă o temă care a fost abordată și tratată de către toți artiștii vizuali și care se adresează, în egală măsură, sensibilității estetice a celor care preferă pictura ,,clasicăˮ, dar și celor care se regăsesc în maniera modernă de exprimare plastică.

Vernisajul expoziției va avea loc la data de 11 octombrie 2019, ora 20,oo, în cadrul evenimentului cultural național NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR DE ARTĂ, aflat la a  XII-a ediție – pe plan național și  la cea de-a V-a ediție prntru Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani. Intrare gratuită la eveniment.

Vizite se pot face zilnic, între orele 9:00 și 17:00.

Taxa de vizitare este de 2 lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități, grupuri; de  4 sau 10 lei pentru adulți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

astăzi, 21:08
491

Începând de săptămâna viitoare vremea se va schimba și vor urma ploi de toamnă. Practic acesta a fost ultimul weekend călduros. Nu vor mai fi temperaturi de vară, dar totuși v...

Rezultate LOTO 6 din 49. Numerele extrase duminică, 20 septembrie

astăzi, 20:55
144

Duminică, 20 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc.Iată care sunt numerele câștigătoare la extragerea loto de duminică, 20 se...

Artista Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere. La mulți ani!

astăzi, 20:30
197

Una din cele mai cunoscute artiste din România, Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi, ziua de naștere. Cariera Laurei Lavric, născută în satul Costișa la 20 septembrie 1946 (comuna ...