XXL Nord Driver, o nouă școală de conducători auto la Botoșani

XXL Nord Driver, o nouă școală de conducători auto la Botoșani

Un nou proiect finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană a devenit complet funcțional la Botoșani. Este vorba de înființarea unei noi Școli de Conducători Auto, iar acest lucru a fost posibil după ce GE-COST 2001, împreună cu partenerii săi, Tobimar Construct și 4C Rural Strategic, încă din luna ianuarie 2018, au început implementarea proiectului START-UP Moldova – ID 105165.

XXL Nord Driver Botoșani și-a propus să pună în valoare noile tehnologii pentru pregătirea cursanților în vederea obținerii permisului auto și a fost selectată pentru a fi finanțată după ce managementul noului START-UP a mizat pe două elemente cheie în pregătirea noilor elevi ai școlii de conducători auto.

În vederea pregătirii cursanților pentru a susține examenul de la proba teoretică, XXL Nord Driver simulează perfect condițiile de examinare instituite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor, folosind o întreagă rețea de calculatoare de ultimă generație dotate cu tehnologia Touchscreen, ecranul tactil permițând simularea virtuală a întregului examen teoretic de obținere a permisului auto.

De asemenea, noua școală de șoferi de la Botoșani pune siguranţa pe primul loc, ceea ce a determinat managementul XXL Nord Driver SRL să achiziționeze un simulator auto de ultimă generație, iar noii cursanți vor învăța comenzile de bază ale mașinilor, de la folosirea pedalelor până la schimbarea vitezelor, complet asistat computerizat în mediul virtual.

De altfel, înainte ca orice cursant să ajungă la bordul unei mașini, acesta va parcurge primele trasee din mediul urban pe simulator, în mediul virtual, ceea ce revoluţionează procesul de învăţare şi stăpânire a manevrelor auto. Baza de date a simulatorului este una din cele mai mari disponibile. Include mai mult de 200 de kilometri de drumuri prin zone urbane, rurale, montane şi autostrăzi cu diferite condiţii de trafic şi vreme. Uneltele sunt interactive, simulatorul oferind sute de mesaje scrise sau vocale ce oferă explicaţii, instrucţiuni, erori comise si feedback, care permit elevului să lucreze într-un mod autonom şi într-un ritm propriu pe tot parcursul modulelor. 

Unul dintre primii cursanți care au testat noul simulator al XXL Nord Driver a fost Tudor-Darius Cardaş, geniul competițiilor internaţionale de matematică de la Botoșani, care, între pauzele dintre medaliile de la competițiile internaționale, a avut un feedback foarte bun după utilizarea noilor tehnologii. “Condițiile din noua școală de șoferi ridică standardele și reprezintă visul oricărui tânăr care începe școala de șoferi pentru obținerea permisului de conducători auto”, a explicat Tudor-Darius Cardaş.


Pentru a veni în sprijinul cursanților, noua scoală înființată de XXL Nord Driver SRL a fost dotată cu mai multe mașini, cu diferite tipuri de schimbător de viteze, manual, semi-automat și automat, noul START-UP încercând să răspundă nevoilor pieței de la Botoșani. De altfel, prin intermediul proiectului coordonat de GE-COST 2001, noua școală de șoferi de la Botoșani - XXL Nord Driver, a fost dotată și cu cea mai bună mașina dedicată flotelor auto urbane nepoluante începând din 2015: Toyota Aygo II.


XXL Nord Driver a fost selectată tocmai pentru că și-a propus să pună în valoare noile tehnologii. În cadrul proiectului START-UP Moldova a fost finanțată înființarea a 56 de firme, cu un buget de peste 8,3 milioane lei în județele: Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava, Iași și Botoșani. În Botoșani a fost finanțat cel mai mare număr de start-up-uri, 16 firme derulându-și activitatea și reușind să finalizeze cu succes primul an de implementare, în ciuda dificultăților cauzate de pandemia COVID-19. Echipa și partenerii din cadrul OIRPOSDRU Nord-Est, va fi alături de toți beneficiarii pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor și a orașelor în care își desfășoară activitatea”, a explicat managerul de proiect GE-COST 2001, Eugen Gruescu.

Noua școală de șoferi de la Botoșani - XXL Nord Driver oferă cursuri particulare atât în cursul zilelor lucrătoare cât şi în week-end, împreună cu instructori profesioniști şi pedagogi excelenţi. Oferta cuprinde accesul gratuit la sala de calculatoare a şcolii, echipată cu software-ul specific examenului auto teoretic, accesul GRATUIT la 5 ore de conducere a simulatorului în cadrul cursurilor, iar sistemul de lucru este organizat în funcţie de programul cursanţilor, înscrierea făcându-se personal cu actul de identitate sau prin programare telefonică. Pe lângă cursurile teoretice şi practice, şi pentru a veni în sprijinul cursanţilor, şcoala acordă suport în obţinerea fişei medicale şi a examenului psihologic.

Înscrierile la cursurile școlii de conducători auto XXL Nord Driver se pot face telefonic la 0742.305974 sau la sediul din Strada Teatrului Nr. 14 F, municipiul Botoșani. (În spatele fostului restaurant Pod de Piatră).

De asemenea, înscrierile se pot face online pe siteul XXL Nord Driver aici: ScoaladeȘoferi.Botosani.ro


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...