Oamenii de afaceri cred că în jumătate de an industria ușoară de la Botoșani se va prăbuși cu 70%

Oamenii de afaceri cred că în jumătate de an industria ușoară de la Botoșani se va prăbuși cu 70%

Oamenii de afaceri de la Botoșani cred că efectele pandemiei în economia județului se vor vedea în aproximativ jumătate de an, iar activitatea economică a județului din zona industriei ușoare s-ar putea prăbuși cu până la 70%.

Concluziile au fost prezentate ieri în cadrul unei întâlniri organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani cu Ministrul Muncii din România, Violeta Alexandru și oamenii de afaceri din Botoșani.

“Antreprenorii din industria ușoară au menţionat că impactul crizei provocate de pandemia COVID-19 se va resimţi în jumătate de an, când este noua perioadă de contractări a produselor fabricate. Estimările celor din domeniu vizează o reducere a comenzilor cu 50-70% în perioada octombrie 2020-aprilie 2021. În acest sens s-a solicitat implementarea muncii cu timp redus şi flexibil după sistemul practicat în Germania (Kurzarbeit)”, a precizat Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani într-un comunicat de presă.

Antreprenorii din toate domeniile de activitate de la Botoșani au cerut în acest context ministrului Muncii din România reducerea nivelului de taxare a muncii în condiţiile în care România are cel mai mare nivel din Europa şi în acelaşi timp compensarea reducerii încasărilor la bugetul statului prin majorarea impozitului pe profit.

De asemenea, s-a solicitat creșterea salariului net pentru angajații care au un salariu de până la 1.5 x salariul minim, efectuată prin reducerea treptată a impozitului pe venit. Astfel ar creștere veniturile nete pentru angajații cu salarii mici.

Totodată, o propunere venită de la agenţii economici din domeniul serviciilor beauty vizează combaterea serviciilor prestate la negru, fapt ce va aduce venituri consistente la bugetul statului.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani a organizat, vineri 10 iulie, o întâlnire de lucru între mediul local de afaceri şi Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, iar la întâlnirea care a avut loc la sediul SC Formens SRL au participat firme din majoritatea domeniilor de activitate, însă s-a pus accent pe industria prelucrătoare unde activează 11.913 salariaţi din judeţul Botoșani.

La întâlnire au fost prezente firme precum SC Formens SRL, Quality Textile Concept SRL, Dan International SRL, Mato SRL, Simiz Fashion SRl, Farmacia Elena SRL, Rolana Tex SRL, SC Napomen Concept SRL, din Botoșani dar și din alte județe din România, care au formulat prin intermedierea CCIA Botoșani, propuneri scrise cu problemele întâmpinate în sectoarele lor de activitate, propuneri ce au fost înaintate spre studiu Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patriarhul Daniel: Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Când comuniștii au interzis închinarea la sfintele moaște, regimul a căzut

Marţi, 27 Octombrie 2020
461

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a ţinut, marţi, o predică celor câteva sute de credincioşi prezenţi pe Colina Bucuriei la Sfinta Liturghie din ziua sărbătorii Sfâ...

Trei botoșăneni depistați euforici la volan, într-o singură zi

Marţi, 27 Octombrie 2020
205

Luni, nu mai puțin de trei botoșăneni au fost depistați în stare de ebrietate la volan.Mai întâi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, fiind în exercit...

Percheziții în cinci locuințe, într-un dosar de contrabandă cu țigări

Marţi, 27 Octombrie 2020
259

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Darabani și Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au efectuat, la data de 25 octombrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de...