Închidem fabrici și facem hipermarketuri: Rapsodia Conf SA a fost vândută către LIDL!

Închidem fabrici și facem hipermarketuri: Rapsodia Conf SA a fost vândută către LIDL!

Profit.ro, una din cele mai credibile publicații economice din România, a confirmat că Rapsodia Conf SA, condusă de Mihai Tincu, a fost vândută către retailerul german Lidl pentru prețul de 2,2 milioane de euro. Negocierile au loc din vara acestui an, dar au fost finalizate în această săptămână.

Rapsodia Conf SA Botoșani a fost înființată acum 70 de ani un grup de cetățeni, dintre care cei mai mulți evrei, care puneau bazele fabricii de confecții de la Botoșani, iar directorul general al companiei botoșănene este omul de afaceri Mihai Tincu, cel care lucrează de peste 35 de ani în fabrică.

”Unul dintre cei mai mari producători de haine din România, Rapsodia Conf din Botoșani, care realizează produse pentru case de modă de lux precum Prada sau Maison Margiela, a semnat actele pentru vânzarea mai multor proprietăți către retailerul Lidl, controlat de grupul german Schwarz, la un preț de 2,2 milioane euro”, a anunțat Profit.ro.

Dacă în 2004 avea 865 angajați, care lucrau comenzi în sistem Lohn, iar apoi, în 2009, 500 de angajați, din 2017, firma condusă de Mihai Tincu mai avea doar 200 de angajați, iar eforturile de a găsi muncitori dispuși să lucreze în industria confecțiilor devenea o misiune tot mai dificilă.

Astăzi, Rapsodia Conf din Botoșani a semnat actele pentru vânzarea mai multor proprietăți către retailerul Lidl, care este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa. Lidl activează în 27 de țări europene și are peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
6

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
157

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
1967

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...