Angajatorii se adaptează crizei forței de muncă: 33 de vietnamezi lucrează la extinderea rețelelor de apă și canalizare din Flămânzi!

Angajatorii se adaptează crizei forței de muncă: 33 de vietnamezi lucrează la extinderea rețelelor de apă și canalizare din Flămânzi!

O firma din Botosani a apelat la muncitori din Vietnam, in conditiile in care tara noastra se afla intr-o reala criza a fortei de munca. In judet au ajuns deja primii muncitori vietnamezi, firma angajatoare asigurand translator, dar si conditii pentru prepararea hranei specifice. 

"De maine, un numar de 33 de muncitori vietnamezi, ajunsi deja in Botosani, vor incepe lucrul pe unul din santierele Tehnic Asist - lucrarea privind extinderea rețelelor de apă și canalizare în orașul Flămânzi. Acestia reprezinta in acest moment 10% din efectivul de muncitori angrenati pe santierele deschise de TAS in Botosani, Maramures, Satu-Mare si Bucuresti, urmand ca procentul sa creasca in perioada imediat urmatoare la 20%, cand numarul lor va ajunge la 60", a declarat unul din reprezentantii companiei botosanene. 

Demersurile au inceput la finalul anului trecut, cand o delegatie a companiei botosanene s-a deplasat in Vietnam si a facut o selectie a muncitorilor, contractul derulandu-se printr-o firma specializata in recrutarea de forta de munca din zona asiatica.

Muncitorilor le-au fost pregatite locuinte speciale in localitatile din apropierea santierelor Tehnic Asist, ei fiind insotiti de un translator, creandu-se totodata si conditi pentru pregatirea hranei cu care acestia sunt obisnuiti.

Masura a fost luata de compania botosaneana deoarece in Romania nu mai gasesc persoane dispuse să muncească în acest domeniu, in special pe locurile de muncă unde nu este necesară vreo calificare.

Anul trecut, peste 1.400 de cetăţeni vietnamezi au primit avize de anga­ja­re pentru a lucra în România, Vietnam fiind ţara din afa­ra Uniunii Europene cu cele mai multe permise de muncă acor­date anul trecut. Faţă de 2016, nu­mărul vietnamezilor care au venit să lucreze în România este de şase ori mai mare, potrivit datelor prezentate de  In­spec­toratul General pentru Imigrări. În Vietnam, salariul minim este de 150 de euro pe lună, de 3,5 ori mai mic decât salariul minim pe care îl primeşte un vietnamez care lucrează în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
17

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
73

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
200

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...