Un bărbat dintr-o comună din Botoșani riscă să-și piardă viața în propria locuință

Un bărbat dintr-o comună din Botoșani riscă să-și piardă viața în propria locuință

Petru Zugravu, în vârstă de 55 de ani, este exemplul cel mai concret al omului bătut de soartă, chinuit de sărăcie și boală, lăsat la voia întâmplării de cei care ar fi trebuit, prin natura muncii lor, să se asigure că și aceste persoane își pot continua viața în condiții decente.

Bărbatul trăiește în condiții greu de imaginat, într-o căsuță care stă să cadă pe el, la marginea satului Borolea, comuna Hănești, județul Botoșani.

De la distanță, locuința sa pare abandonată și greu îți imaginezi că cineva poate locui acolo. Prin acoperișul și pereții casei se poate vedea cerul, iar riscul de a se prăbuși peste bietul om este mare.

Singur și bolnav, bărbatul își duce existența din mila vecinilor, acolo unde lucrează atunci când este solicitat. Dar banii câștigați sunt insuficienți pentru nevoile lui, iar medicamentele devin un lux pentru el.

De cazul lui a aflat Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, care a decis să-l ajute. Pe viitor, Câșlariu intenționează să-i construiască bărbatului o locuință nouă, salvându-l astfel de la sărăcie și deznădejde.

Petru Zugravu are nevoie de lemne pentru iarna aceasta, alimente, încălțăminte iar un aragaz i-ar fi extrem de util.

Redăm, mai jos, povestea lui Petru Zugravu, prezentată de Daniel Câșlariu:

„Oameni dragi sufletului meu, vin în faţa dumneavoastră cu o constatare dureroasă - statul român nu mai are grijă de cetăţenii doborâţi de sărăcie. Funcţionari publici plătiţi regeşte fac asistenţă socială doar din birouri, în timp ce zeci sau chiar sute de semeni se zbat în sărăcie, deznădejde, suferă de frig şi de foame. Oare respectivii nu au nicio strângere de inimă atunci când îşi primesc salariul? Oare se gândesc la cei sărmani? Nu cred. Dacă s-ar gândi, nu am mai găsit noi în judeţ cazuri disperate.

Am găsit în judeţ un bărbat care trăieşte într-o casă de unde se vede cerul prin pereţi şi prin acoperiş. Este o casă care stă să se dărâme şi, privită de la distanţă pare părăsită. Când plouă, mai cedează câte o bucată din acoperiş. În camera unde doarme, pereţii sunt afumaţi, ieşind în evidenţă doar soba şi un pat cu câteva lucruri.

Petru Zugravu are 55 de ani, locuiește în comuna Hănești, satul Borolea, şi trăieşte în condiţii greu de imaginat. Are şi probleme de sănătate, însă cum singurul venit este reprezentat de bănuţii primiţi atunci când lucrează cu ziua, nu-şi permite să cumpere medicamente.

Atât de mult s-a învăţat cu sărăcia, încât îi este greu să creadă că noi vrem să-l ajutăm. I-am dat o sută de lei să-şi cumpere de mâncare şi a spus că nu a avut de mult timp atâţia bani.

Am decis să îl ajutăm şi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră! Vă rog din suflet să ne fiţi alături să-l salvăm de frig, de foame şi de sărăcie! Iar fi de folos niște lemne pentru iarna aceasta, alimente, încălțăminte(42) și un aragaz. De asemenea, ne dorim să îi cumpărăm câteva materiale de construcţie pentru a putea începe o căsuţă nouă cum dă căldura.

Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune!

Rugămintea mea este ca dumneavoastră sa distribuiți în speranța că va dori cineva sa ne dea o mână de ajutor.

Dacă doriți sa donați din puținul dumneavoastră o puteți face aici :

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Petru”.







 

 

 

Spune-ne opinia ta