O fetiță de doar trei luni dintr-o comună din Botoșani luptă cu o boală extrem de rară

O fetiță de doar trei luni dintr-o comună din Botoșani luptă cu o boală extrem de rară

La doar trei luni, micuța Tuchiac Maria-Anastasia, din comuna Brăești, județul Botoșani, suferă de o boală pe care nici medicii din România nu au văzut-o prea des în ultimii 40 ani de carieră medicală. Încă de la naștere, micuța a fost diagnosticată cu un hemagiom gigant, iar șansa la o viață normală depinde doar de ajutorul nostru.

Recent, Maria-Anastasia a fost dusă la control de specialitate la o clinică privată din Iași care i-a dat o șansă la viață și i-a pus un nou diagnostic: nev gigant congenital, care poate fi operat la această clinică prin grafe de piele artificială, nevul fiind pe o suprafață de aproximativ 20% din corp.

Această operație este mai grea și mai riscantă dar medicii au dat asigurări că dacă se intervine până la vârsta de trei ani, Anastasia se va vindeca complet.

Netratată la timp, copila riscă complicații serioase pentru că nevul gigant s-ar putea transforma într-unul tumoral. Însă costurile operației sunt prea mari pentru puterea financiară a părinților care au nevoie, pentru început, de 20.000 lei.

Persoanele care pot și vor să ajute acest copilaș de numai trei luni să ducă o viață normală, o pot face prin donații în conturile deschise la Banca Transilvania pe numele mamei, Tuchiac Mariana:

RO82BTRLEURCRT0354373201 - euro

RO08BTRLRONCRT0354373202 - lei.

De asemenea, pentru orice relație mama fetiței, Tuchiac Mariana, poate fi contactată la numărul de telefon 0755268607.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Târg caritabil organizat la Botoșani pentru o fetiță grav bolnavă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
292

În zilele de 10-11 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00-18.00, se va organiza un târg caritabil desfășurat în aer liber pe Pietonalul Unirii, în zona Cinema –...

O boală cumplită răpește visurile unei tinere din Botoșani

Vineri, 18 Septembrie 2020
4171

Nicoleta Roca este o tânără de 32 ani din Botoșani care a fost diagnosticată cu hernie de disc stadiu avansat, iar riscul de a rămâne paralizată și de a-și pierde funcțiile cerebr...

Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

Vineri, 18 Septembrie 2020
710

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată vineri la Primăria Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei  și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care prim...