Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

Cazul familiei din localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, greu încercată de boală și de neajunsuri, respectiv o femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15 ani, și cei doi fii ai săi, bolnavi și ei, pentru care Asociația Grup Civic din Botoșani a cerut ajutor, a ajuns și în atenția autorităților.

Bătrâna are gradul II de handicap și o pensie de 800 de lei, bani din care trebuie sa supraviețuiască împreună cu cei doi fii ai săi, unul de 45 și unul de 46 de ani, care, potrivit celor aflate de către membrii asociației, au fost diagnosticați cu distrofie musculară.

După ce cazul a fost făcut cunoscut, autoritățile au sărit în ajutorul celor trei membri ai familiei.

Astfel, fostul prefect Dan Șlincu, aflat acum la conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), precum și directorul economic al instituției, Doina Nacu, îi vor sprijini pe botoșăneni în vederea obținerii unei pensii, fiind trimisă o comisie de evaluare la locuința acestora.

Totodată, viceprimarul comunei a anunțat că se va ocupa îndeaproape ca cei trei să ajungă la spital pentru investigații amănunțite, acesta vorbind personal cu medicul de familie și asigurând transportul spre unitatea sanitară.

De cealaltă parte, liderul Grupului Civic a reușit să aducă ajutorul binevoitorilor acasă la familia suferindă.

„Am reușit să achiziționăm un cadru de mers și un scaun pentru mamă, deoarece nu se poate deplasa. De asemenea, luni dimineață, familia va primi 3,5 tone de lemne. Țin totodată să vă anunţ că luni cei doi băieţi ai Anetei Moldova vor merge la spital pentru investigați amănunțite, ca după aceea să reușim sa le facem o pensie de handicap”, a precizat Daniel Câșlariu, președintele Grupului Civic din Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sentință definitivă în cazul primarului orașului Botoșani și a altor persoane din conducerea municipalității. Achitări în linie în dosarul „Uvertura Mall”

astăzi, 18:36
40

Primarul municipiului Botoșani și alte persoane aflate în conducerea municipalității au fost achitați în dosarul Uvertura Mall, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) &i...

DSP despre coronavirus: la Botoșani nu a fost încă necesară dispunerea măsurii de carantină

astăzi, 15:53
307

Direcția de Sănătate Publică de la Botoșani a anunțat astăzi că toate persoanele care revin în România din China, sau anumite regiuni ale Italiei, sunt chestionate la intrarea pe t...

29 februarie 2020: „Ziua porților deschise” în toate unitățile de învățământ de la Botoșani

astăzi, 15:32
136

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat astăzi că în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, care școlarizează clase de învă...