Gesturi. Un polițist a oprit traficul pe strada Pacea ca să ajute o bătrână să traverseze - Video

Gesturi. Un polițist a oprit traficul pe strada Pacea ca să ajute o bătrână să traverseze - Video

Poliția română este foarte departe de ceea ce ar trebui să fie o instituție polițienească europeană. Este asociată mai degrabă cu instituțiile vechiului stat comunist, cu violența gratuită și cu abuzul de putere al fostei Miliții din România. Unele gesturi însă ne arată că și Poliția, ca instituție, prin oamenii săi, a evoluat, iar odată cu trecerea timpului, are tot mai multe șanse să-și găsească locul pe care îl are instituția în societatea democratică.

Batrânica din imagini aștepta astăzi pe marginea străzii un moment oportun pentru a traversa. Aceasta nu îndrăznea, întrucât are o problemă de sănătate și se deplasează greu.

Un polițist de la Botoșani, Dan Păscăreanu, din cadrul Biroului de Ordine Publică, aflat în serviciul de patrulare pe strada Pacea, a observat-o și a coborât din autospeciala de poliție, oferindu-i brațul său, drept sprijin, și astfel au traversat împreună strada.

Bătrâna i-a spus polițistului că iese din casă o dată pe săptămână pentru a-și procura cele necesare, iar astăzi se întorcea de la farmacie, și avea asupra sa și declarația pe propria răspundere.

“Aceasta i-a mulțumit polițistului pentru gestul său. Și noi îi mulțumim pentru faptul că este o persoană responsabilă”, au spus polițiștii de la IPJ Botoșani.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O stradă din municipiul Botoșani, în sfârșit asfaltată

astăzi, 10:01
135

Un tronson din municipiul Botoșani a fost asfaltat, vineri, potrivit unui anunț al primarului Cătălin Flutur.Este vorba despre Drumul Tătarilor, în lungime de 2,1 kilometri, proiectul f...

Orban lasă terasele deschide până la 00:00

astăzi, 09:06
55

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că programul teraselor va fi prelungit până la ora 00:00, odată cu intrarea în vigoare a noii perioade de 30 de zile de stare de alertă.&b...

Poza zilei: De la Ministerul Afacerilor Interne pentru toți invidioșii, se știe

astăzi, 08:55
98

„Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea.De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții...