Gesturi. Un polițist a oprit traficul pe strada Pacea ca să ajute o bătrână să traverseze - Video

Gesturi. Un polițist a oprit traficul pe strada Pacea ca să ajute o bătrână să traverseze - Video

Poliția română este foarte departe de ceea ce ar trebui să fie o instituție polițienească europeană. Este asociată mai degrabă cu instituțiile vechiului stat comunist, cu violența gratuită și cu abuzul de putere al fostei Miliții din România. Unele gesturi însă ne arată că și Poliția, ca instituție, prin oamenii săi, a evoluat, iar odată cu trecerea timpului, are tot mai multe șanse să-și găsească locul pe care îl are instituția în societatea democratică.

Batrânica din imagini aștepta astăzi pe marginea străzii un moment oportun pentru a traversa. Aceasta nu îndrăznea, întrucât are o problemă de sănătate și se deplasează greu.

Un polițist de la Botoșani, Dan Păscăreanu, din cadrul Biroului de Ordine Publică, aflat în serviciul de patrulare pe strada Pacea, a observat-o și a coborât din autospeciala de poliție, oferindu-i brațul său, drept sprijin, și astfel au traversat împreună strada.

Bătrâna i-a spus polițistului că iese din casă o dată pe săptămână pentru a-și procura cele necesare, iar astăzi se întorcea de la farmacie, și avea asupra sa și declarația pe propria răspundere.

“Aceasta i-a mulțumit polițistului pentru gestul său. Și noi îi mulțumim pentru faptul că este o persoană responsabilă”, au spus polițiștii de la IPJ Botoșani.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
1

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
32

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
50

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...