Fiecare dintre noi are un oraș de suflet

Fiecare dintre noi are un oraș de suflet
Fiecare dintre noi are un oraș de suflet, oraș în care ar poposi în orice moment și din care nu ar mai pleca nicicum. Un asemenea oraș ar trebui să imprime în fiecare vizitator "acel ceva" care să-l facă să revină în "orașul de vis".

Întrebarea este dacă orașul nostru, Botoșani, este un astfel de oraș în ochii celor care îl vizitează. Este adevarat că există multe asemenea persoane, dar cele mai multe raman cu o imagine proastă din cauza gropilor. Pe mulți dintre cei care ne vizitează orașul îi auzim spunând: "este un oraș bogat din punct de vedere cultural, are împrejurimi minunate, dar păcat... nu pot ajunge din cauza gropilor, îmi stric mașina". Nu credeți că acesta este un semn de întrebare? Cred că această problemă este destul de mare, deoarece nu este avantajos pentru turism,dar și în interior deoarece traficul uneori este de nedescris, chiar și în acest mic orașel comparativ cu altele.

Ce mi-aș putea dori eu pentru locul în care trăiesc? Adolescent și elev al acestui loc în același timp? Cred că avem nevoie de mai mult spațiu verde unde ne putem recrea și ieși împreună cu prietenii sau  familia, și, de ce nu, unde putem organiza diferite activități împreunăcu școala; dar... din păcate locurile la care visăm sunt înlocuite de destule baruri care au mai multa atracție decât alte activități.

De asemenea, străzile nu au securitatea maximă de care ar avea nevoie. Există destul de multe persoane care te pot aborda în orice fel pe stradă fără să scoți un cuvant, iar noi, tineri în devenire - cum s-ar spune, ne urmăm un drum al vieții - pășim pe niște trepte cu mizerie, trepte care reprezintă etape ale vieții nostre și care nu aduc nimic bun pentru educația noastră.

Dintre toate dorințele mele pentru acest oraș cred că aș opta mai mult pentru promovarea acestuia chiar de catre noi - cei tineri - prin tradiție, artă, cultură și multe altele pentru că avem destule lucruri cu care ne putem mândri, dar trebuie mai multă implicare. Anumite spații unde s-ar putea întâlni tinerii să schimbe idei și păreri cred că ar fi ideale și de asemenea excursiile cu bicicleta sau pe jos prin meleagurile noastre ne-ar ajuta să cunoștem mai bine fiecare părticică din Botoșani și ne-ar face să-l iubim mai mult.

Noi, cei tineri, suntem cei care ne formăm și care trebuie să ne schimbăm orașul în bine, important este să existe persoane interesate si mulți care să ne încurajeze, dar rutina este prea mare pentru a mai vedea esențialul din viața noastră: verdele pur din parcuri, florile de pe alei, oameni care se plimbă pe pietonal în armonie, bucuria unei zi petrecute undeva lângă oraș la aer curat și de ce nu spre seară la un suc sau la o prăjitura cu familia sau prietenii, la cinema sau la teatru unde ne-am putea destinde la fel de bine.

Dumnezeu ne-a creat să ne iubim și să ne ajutăm unii cu alții (depinde de ce alege fiecare), iar voi, ÎMPREUNĂ cu voi, cu multă voință și implicare putem avea un "oraș de vis".


(Mihalache Anca)


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJOFM Botoșani: Subvenţii pentru angajarea absolvenţilor!

astăzi, 08:30
8

Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani acordă subvenţii de 900 de lei/lună angajatorilor care încadrează pe durată nedeterminată absolvenţi ai instituţiilor de &...

Cumperi un apartament cu loc de parcare? Iată ce trebuie să știi

astăzi, 08:07
154

Pentru cei mai mulți dintre noi, cumpărarea unui apartament reprezintă cea mai importantă achiziție pe care o facem pe parcursul vieții. Tocmai de aceea trebuie să ne informăm cu privire la ac...

Impresionant, despre sfințenia unui mare călugăr al Botoșanilor: Canonizare întârziată - VIDEO

astăzi, 07:23
153

L-am intalnit si eu pe Parintele Paisie Olaru in pelerinajele facute la Ma­nastirea Sihastria si Schitul Sihla singur, cu colegii de soala si in spe­cial cu vrednicul de pomenire Parintele Pro...