Femeia de 80 de ani care se încălzea în timpul iernii cu coceni, are acum o locuință nouă

Femeia de 80 de ani care se încălzea în timpul iernii cu coceni, are acum o locuință nouă

Bunica Eleonora Răuță, din comuna Hilișeu – Cloșca, județul Botoșani și-a văzut visul împlinit la cei 80 de ani pe care îi are, după o viață trăită în sărăcie și lipsuri. Cu grave probleme de sănătate, femeia își ducea zilele într-o căsuță care se dărâma, iar într-una din camere se putea privi afară printr-un perete. Iarna se încălzea cu coceni de la animale iar hrana abia putea să și-o asigure.

Singură și fără ajutor, femeia trăia doar cu credința în Dumnezeu și spera că va veni ziua în care o va lua lângă El, scăpând astfel de viața amară.

De cazul ei s-a ocupat Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, care i-a promis  că îi va schimba soarta și va face tot posibilul să-i  construiască o casă nouă. În doar trei zile, la mijlocul lunii septembrie,  fundația a fost turnată iar în prezent căsuța bunicii Eleonora a prins contur. După doar două săptămâni de la începerea construcției, Daniel Câșlariu a reușit, prin bunăvoința oamenilor cu suflet mare, să-i ofere femeii o locuință nouă, decentă, utilată cu cele necesare traiului de zi cu zi. Bucuria bunicii Eleonora nu se poate exprima în cuvinte iar acum femeia se roagă Domnului să-i dea sănătate și zile lungi pentru a se putea bucura de cele primite.

„Bunica Eleonora Răuţă din satul Hilişeu – Cloşca, a realizat la 80 de ani că nu este singură pe lume. După ce ani la rând s-a chinuit în casa bătrânească ce aproape că se dărâmă, iar ierni în şir a îndurat frigul, viaţa ei se schimbă în bine. Asociația „Grup Civic” Botoșani

a decis să-i ridice o căsuţă nouă. Bunicii îi vine greu să creadă că lângă casa bătrânească a prins contur o nouă căsuţă, unde va avea condiţii normale de trai. Pe holul căsuţei vom amenaja bucătăria, cu aragaz, frigider şi deşi ei îi este frică să folosească aragazul, cred că în cele din urmă îşi va învinge frica şi va realiza cât îi va fi de ajutor la pregătirea hranei. În cameră îi vom face şi o sobă pentru a nu mai suferi de frig în sezonul rece. Ea are o constituţie firavă şi abia dacă îşi mai poate folosi mâna şi piciorul stâng. Dar toate problemele cauzate de sănătatea şubredă şi sărăcie par a păli în faţa bucuriei de a-şi vedea un mare vis împlinit şi anume acela de a locui într-o căsuţă nouă.

Cu ajutorul domnului primar, domnului viceprimar şi al altor oameni cu suflet mare, am reuşit ca în 12 zile să-i ridicăm noua căsuţă. „Asta e căsuţa mea”, spune bunica şi chipul i se înseninează dintr-o dată. Ea a intrat astăzi pentru prima oară în noua căsuţă, cu emoţie şi speranţă că Dumnezeu îi va mai da zile pentru a se bucura de condiţii normale de viaţă. Mi-a arătat cam unde ar vrea să fie soba, patul, dovadă că abia aşteaptă ca lucrările să fie finalizate. „Să mă încălzesc, că tare frig mi-a mai fost iarna trecută, vai de capul meu. Luam coceni de la capre şi puneam pe foc. Dumnezeu să aibă grijă de dumneavoastră şi de toţi cei care au dat o mână de ajutor şi mie să-mi dea sănătate să trăiesc măcar un an în casa nouă. Dumnezeu să vă dea sănătate şi bucurie”, a spus bunica Eleonora.

Oameni buni, eu vă mulţumesc din suflet pentru tot ajutorul şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru toate faptele bune! Vă rog să ne fiţi alături în continuare pentru ca bunica să se mute cât mai curând în noua ei căsuţă. Daca nu poți ajuta iti ia doar doua secunde sa distribui în speranța că va dori cineva sa ne dea o mână de ajutor”, a transmis Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Eleonora.

 

Spune-ne opinia ta