Familia din Cristinești a cărei casă a fost mistuită de un incendiu, are acum o locuință decentă

Familia din Cristinești a cărei casă a fost mistuită de un incendiu, are acum o locuință decentă

Asupra familiei Asăndoaie Ovidiu din comuna Cristinești, județul Botoșani, s-a abătut în urmă cu puțin timp un necaz cumplit. Locuința în care își duceau traiul cei cinci membri ai familiei a fost mistuită de flăcări iar agoniseala lor de o viață a ars într-o secundă.

Mâhniți și fără ajutor din partea nimănui, cu promisiuni din partea autorităților locale că vor primi o locuință decentă, familia a fost nevoită să-și ia viața de la început doar cu hainele de pe ei. Însă, situația lor s-a schimbat favorabil  într-o perioadă scurtă de timp, datorită implicării oamenilor cu suflet mare.

În doar o lună de la incendiu, cu implicarea Simonei Elena Șuhan, polițista de frontieră din Dorohoi, familia se află în proprietatea unei căsuțe în valoare de 40.000 lei din comuna Cristinești și un hectar teren, dar care nu sunt  achitate în totalitate.

Cu bani proveniți din donații și ajutor guvernamental, s-a reușit să se achitate  contravaloarea sumei de 25.000 lei urmând ca diferența de 15.000 lei să se plătească în scurt timp. Suma este imensă pentru familia Asăndoaie și de aceea Simona Elena își propune să finalizeze această campanie umanitară, fiind cea de-a patra locuință destinată persoanelor  nevoiașe,

“După doar o lună de la devastatorul incendiu, am reușit și familia Asandoaie Ovidiu împreună cu cei trei copilași din comuna Cristinești, județul Botoșani, cei cărora le-a luat foc căsuța unde locuiau de la un scurtcircuit, s-au mutat într-o căsuță locuibila cu patru camere, o alta anexă cu beci și bucătărie cu ajutorul dumneavoastră.

O căsuță țărănească cu 1ha teren a cărei valoare este de 40.000 lei din comuna Cristinești este acum proprietatea lor.

S-a reușit și s-a achitat contravaloarea sumei de 25.000 lei, bani proveniți din donații și un ajutor guvernamental. Familia Asandoiae mai are nevoie de suma de 15.000 lei ca să se poată achita integral căsuța.

Am rămas puțin dezamăgită deoarece familia Asandoaie primise vestea că vor primi o căsuță imediat după incendiu, dar unii nu au făcut nimic în acest sens si în afara de laude pe la colturi și-au însușit în plină campanie electorală unele merite pe care nu le au în acest caz, si nu le-au oferit decât o căsuță care stătea să se dărâme și-n care nu se putea locui.

În afara de ajutorul primit de la oameni simpli, cărora le mulțumesc din inima că mi-au fost alături și în acest caz, nu au fost ajutați de nimeni altcineva.

Au rămas fără nimic, focul le-a mistuit tot în cale și practic au luat viața de la zero cu hainele de pe ei și fără cărți de identitate sau alte acte.

Acum, aceasta familie au tot ce au de la voi cei care le-ați sărit în ajutor și cărora vă mulțumesc din inimă.

Au primit electrocasnice, hăinuțe, alimente, tot ce-a fost necesar și inclusiv ghiozdane noi cu rechizite pentru școală datorită campaniei pe care am făcut-o acum la început de an școlar.

Tot ce au putut salva din incendiu au fost doi iepurași și câțiva puișori de care au grija.

Tatăl va pleca la munca in Germania cu contract de munca si încet, încet viață lor va avea un nou început.

De aceea, vă rog să-i sprijiniți în continuare și să donați pentru ei în contul deschis la Banca Transilvania pe numele:

Strachinaru Lorena Diana RO51BTRLRONCRT0260962301-lei și euro, SWIFT BTRLRO22Ț

Pentru orice relații, ajutor îl puteți contacta pe tatăl fetițelor, Asandoaie Ovidiu, la numărul de telefon-0040757630346, sau mă puteți contacta la numărul de telefon: 0040762225673 Simona Elena”, este mesajul transmis de Simona Elena Șuhan, polițista de frontiră din Dorohoi care se ocupă de acest caz.

 

Spune-ne opinia ta