Exemplar: Elevii Colegiului „Eminescu” ajută personalul medical botoșănean, prin „donarea unei sume din micuța alocație”

Exemplar: Elevii Colegiului „Eminescu” ajută personalul medical botoșănean, prin „donarea unei sume din micuța alocație”

Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” (CNME) din Botoșani s-au alăturat mișcării asociaților „Salvează o inimă”, „Prietenii Spitalului Mavromati” și eforturilor OncoGen din Timișoara, de strângere a fondurilor în vederea achiziționării echipamentelor necesare personalului medical, în lupta contra COVID-19.

Potrivit acestora, copiii și liceenii din cadrul unității de învățământ, care beneficiază de alocație, vor oferi o parte din venitul lunar acordat de stat către cauza medicilor și asistenților din Botoșani, prin intermediul formelor de donare puse la dispoziție de ONG-uri.

În aceste timpuri în care umanitatea este preocupată doar de salvarea proprie, există oameni care își dedică timpul și sunt devotați găsirii unei soluții pentru această problemă, COVID-19. Ne referim, aici, la cadrele medicale care depun eforturi uriașe pentru a depista și trata pacienții infectați cu noul coronavirus. Din păcate, lupta din linia întâi s-a dat, până acum, cu mâinile goale. În același timp, chiar în țara noastră, la Institutul de Cercetare OncoGen din Timișoara, o echipă de cercetători lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru acest virus. Au primit recunoaștere și în plan internațional, dar au nevoie și de sprijinul conaționalilor, întrucât fondurile alocate cercetării sunt, uneori, insuficiente. Contribuția noastră se reprezintă prin donarea unei sume din micuța noastră alocație”, precizează reprezentanții elevilor din CNME.

Cum ne putem implica:


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
222

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
450

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
350

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...