Demers civic pentru repararea ceasului de pe frontonul Colegiului „A.T Laurian”

Demers civic pentru repararea ceasului de pe frontonul Colegiului „A.T Laurian”

Viorel Coman este botoșăneanul care a venit cu inițiativa de a repara toate ceasurile vechi din municipiul Botoșani. Primul ceas care se intenționează a  fi reparat este cel de pe frontonul Colegiului Național „A.T. Laurian”, după ce încercările anterioare de reparare nu au fost finalizate din lipsa fondurilor. 

„Am încercat repararea mecanismului vechi inclusiv la specialistul de la Palatul Culturii din Iași, la uzina mecanică Cugir, elevii au încercat și ei prin proiectul de acum câțiva ani - Să fie intr-un ceas bun .
Abordarea domnului Coman este diferită: nu vom încerca repararea mecanismului vechi, ci înlocuirea lui cu un mecanism de antrenare electric, la 12 v, produs de o firmă specializată din Oradea, care are în portofoliul realizărilor ceasuri mari din turnuri de biserici, primării din întreaga țară, Primăria Cluj Napoca, Sala Senatului României, Hotel Boulevard București etc. Firma realizează lucrarea completă: mecanism, iluminat cu leduri, instalare cadran din plexiglas, schimbarea limbilor ceasului, cu garanție de 24 luni și post garanție 10 ani
”, a declarant prof. Ioan Onofrei, dir.adj.Colegiului „A.T.Laurian” Botoșani.

Costurile reparației se ridică la suma de 18.000 lei, din care s-a strâns doar un sfert. Viorel Coman, inițiatorul acestei acțiuni, dorește să obțină această sumă din sponsorizări de la persoane fizice și juridice.

„Vă rugăm să îl sprijinim în inițiativa sa. Pentru toate sumele, depuse numerar la casieria „A.T.Laurian”, donatorul va primi chitanță, de la Asociația Comitetelor de Părinți din Colegiul Laurian și contract de sponsorizare.

Cei care doresc să contribuie  prin virament bancar, banking etc., o pot face trimițând banii în contul ASOCIAȚIEI COMITETELOR DE PĂRINȚI DIN COLEGIUL LAURIAN, IBAN RO96 BRDE 070S V012 6210 0700 .

Vă rugăm să menționați explicit numele dvs. (sau numele firmei) în formular și să treceți, la detalii despre transferul bancar, REPARAȚII CEAS A. T. L. Toate sumele provenite vor fi folosite, astfel, doar în acest scop.

Dacă doriți contract de sponsorizare pentru suma donată sau orice alte informații, îl puteți contacta direct pe dl. Coman, tel.0788359619 sau trimite un mesaj pe emailul cn.atlaurian@gmail.com. Dacă doriți să sprijiniți altfel inițiativa civică, vă rugăm să popularizați acest mesaj, absolvenților, părinților, pe rețele de socializare etc.”, a transmis prof. Ioan Onofrei.

 

Spune-ne opinia ta